Till innehåll
Vårdgivare och samarbetspartners Vårdgivare och samarbetspartners
För vårdgivare och samarbetspartners

Rickettsia (nukleinsyrapåvisning)

  • Remiss
    Remiss från Akademiska laboratoriet, Uppsala Mikrobiologi 2 eller pappersremiss 5
  • Remisslänk
  • Anges på remiss
    Insjukningsdatum. Orsak till provtagning. Antibiotikabehandling
  • Provtagning/ Provtagningsmaterial
    Biopsi i sterilt rör: Överför provmaterialet till röret. Små biopsier riskerar att torka, tillsätt därför 1 ml steril koksalt CSV i sterilt rör: Lämplig provvolym är 1-2 ml Ledvätska i sterilt rör: Lämplig provvolym är 1-2 ml
  • Laboratoriet tillhanda
    Lämnas så snart som möjligt.
  • Lämnas till
    Mikrobiologilaboratoriet Västerås
  • Analyserande laboratorium
    Akademiska laboratoriet Uppsala
  • Provhantering på laboratoriet
    Kylförvaring
  • Förvaring, hållbarhet och transport efter provhantering
    Sänd provet med nästa ordinarie transport. I väntan på transport kylförvaras provet. Vid längre transporttid än 2 dygn skall provet förvaras och transporteras fryst.
  • Skickas till
    Med budbil. Klinisk mikrobiologi Dag Hammarskölds väg 38 Uppsala
  • Informationskälla
  • Uppdaterad
    2017-10-23
    av JS

Godkänn vårt användande av kakor (cookies)

Vi använder cookies och andra liknande tekniker på våra webbplatser. Du kan själv kontrollera vilka cookies som får placeras i din webbläsare och du kan ändra dina inställningar när som helst via länk i sidfoten. Läs mer i vår Cookie policy och gör sen dina val.

Inställningar för cookies

Här kan du välja vilka kategorier av cookies som ska vara aktiverade.

Denna kategori består av cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera korrekt.

Denna kategori består av cookies som ger oss statistik och anonymiserad data som visar hur våra webbplatser används och gör det möjligt för oss att rätta till fel och förbättra webbplatserna.

Denna kategori består av cookies från tredjepartstjänster som bland annat möjliggör uppspelning av video och länkning till våra sidor och flöden i sociala medier.