Vårdgivare och samarbetspartners-logotyp (till startsidan)
För vårdgivare och samarbetspartners

Metanol, S-

  • Remiss
    Laboratorieremiss Allmän (Unilabs)
  • Remisslänk
  • Provtagning/ Provtagningsmaterial
    1 gelrör (gul propp). OBS! Punktionsstället får ej tvättas med alkoholhaltigt desinfektionsmedel.
  • Kommentar/ Viktigt att veta
    Vid fler begärda alkoholanalyser samtidigt, kontrollera om det kan analyseras på samma rör
  • Lämnas till
    Klinisk kemi
  • Analyserande laboratorium
    Unilabs
  • Provhantering på laboratoriet
    Centrifugeras. OBS! Proppen får ej tas av. Kontakta alltid laboratoriet i Eskilstuna före skickning och meddela att prov kommer. Ring växeln 016-10 30 00 och be om att få be kopplad till akutlab. Om Eskilstuna inte kan ta emot prov, skickas prov till Karolinska Solna. Ring även dem i föreväg.
  • Förvaring, hållbarhet och transport efter provhantering
    I kyl upp till 5 dygn. Provröret ska vara väl förslutet för att förhindra avdunstning av alkoholen. Primärrör transporteras till laboratoriet kylt eller i rumstemperatur.
  • Skickas till
    Unilabs Mälarsjukhuset 631 88 Eskilstuna
  • Informationskälla
  • Uppdaterad
    2020-12-16
    av JR

Godkänn vårt användande av kakor (cookies)

Region Västmanland använder cookies och andra liknande tekniker på våra webbplatser. Du kan själv kontrollera vilka cookies som får placeras i din webbläsare och du kan ändra dina inställningar när som helst via länk i sidfoten. Läs mer om vad regionen använder kakor till och gör sen dina val.

In English

Inställningar för cookies

Här kan du välja vilka kategorier av cookies som ska vara aktiverade.

Denna kategori består av cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera korrekt.

Denna kategori består av cookies som ger oss statistik och anonymiserad data som visar hur våra webbplatser används och gör det möjligt för oss att rätta till fel och förbättra webbplatserna.

Denna kategori består av cookies från tredjepartstjänster som bland annat möjliggör uppspelning av video och länkning till våra sidor och flöden i sociala medier.

In English