Vårdgivare och samarbetspartners
För vårdgivare och samarbetspartners
Till innehåll
Vårdgivare och samarbetspartners
För vårdgivare och samarbetspartners

Dihydroxifenylalanin, P-

  • Alternativa sökord
    L-Dopa, Levodopa, Madopark
  • Remiss
    Remiss 1 Klinisk kemi (SU)
  • Remisslänk
  • Provtagning/ Provtagningsmaterial
    1 EDTA-rör (lila propp) 6 mL eller 1 heparinrör 6mL. Rin KlinKem Västerås innan provtagning för att de ska hinna förbereda för kylcentrifugering. Efter provtagning ställes röret omedelbart på is.
  • Kommentar/ Viktigt att veta
    Analysen utföres efter överenskommelse med laboratoriet, ca 1 gång/månad. Kontakta laboratoriet tel. 031-3428870
  • Laboratoriet tillhanda
    Inom 15 min
  • Lämnas till
    Klinisk kemi
  • Analyserande laboratorium
    Sahgrenska Universitetssjukhuset
  • Provhantering på laboratoriet
    Kylcentrifugera vid 4 °C inom 30 min (2000 g i 10 min). Avskilj plasma och frys.
  • Förvaring, hållbarhet och transport efter provhantering
    Provet skickas fryst.
  • Skickas till
    Klinisk kemi Sahlgrenska Universitetssjukhuset Bruna stråket 16 413 46 Göteborg
  • Informationskälla
  • Uppdaterad
    2018-08-02
    av GS

Godkänn vårt användande av kakor (cookies)

Region Västmanland använder cookies och andra liknande tekniker på våra webbplatser. Du kan själv kontrollera vilka cookies som får placeras i din webbläsare och du kan ändra dina inställningar när som helst via länk i sidfoten. Läs mer om vad regionen använder kakor till och gör sen dina val.

Inställningar för cookies

Här kan du välja vilka kategorier av cookies som ska vara aktiverade.

Denna kategori består av cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera korrekt.

Denna kategori består av cookies som ger oss statistik och anonymiserad data som visar hur våra webbplatser används och gör det möjligt för oss att rätta till fel och förbättra webbplatserna.

Denna kategori består av cookies från tredjepartstjänster som bland annat möjliggör uppspelning av video och länkning till våra sidor och flöden i sociala medier.