Vårdgivare och samarbetspartners-logotyp (till startsidan)
För vårdgivare och samarbetspartners

Acetoacetat, P-

  • Remiss
    Remiss 2 Klinisk kemi, Metabola sjukdomar (Sahlgrenska)
  • Remisslänk
  • Provtagning/ Provtagningsmaterial
    1 EDTA-rör (lila propp). Efter provtagning ställes röret omedelbart på is! Provtagning måste ske i början av veckan (måndag eller tisdag förmiddag).
  • Kommentar/ Viktigt att veta
    Acetoacetat är en instabil förening och måste därför analyseras inom 5 dygn från provtagning. Fria fettsyror kan också analyseras från samma rör.
  • Laboratoriet tillhanda
    Omedelbart
  • Lämnas till
    Jourlaboratoriet
  • Analyserande laboratorium
    Klinisk kemi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset
  • Provhantering på laboratoriet
    Provet kylcentrifugeras vid 4°C inom 20 minuter, plasman avskiljes och fryses i -20°C.
  • Förvaring, hållbarhet och transport efter provhantering
    Frys -20°C. Provet ska skickas till Sahlgrenska så att det kan analyseras inom 5 dygn efter provtagning.
  • Skickas till
    Klinisk kemi Sahlgrenska Universitetssjukhuset 413 45 Göteborg
  • Informationskälla
  • Uppdaterad
    2019-09-26
    av JR

Godkänn vårt användande av kakor (cookies)

Region Västmanland använder kakor (cookies) och andra liknande tekniker på våra webbplatser. Du kan själv kontrollera vilka kakor som får placeras i din webbläsare och du kan ändra dina inställningar när som helst via länk i sidfoten. Läs mer om vad regionen använder kakor till och gör sen dina val.

In English

Inställningar för kakor

Här kan du välja vilka kategorier av kakor (cookies) som ska vara aktiverade.

Denna kategori består av kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera korrekt.

Denna kategori består av kakor som ger oss statistik och anonymiserad data som visar hur våra webbplatser används och gör det möjligt för oss att rätta till fel och förbättra webbplatserna.

Denna kategori består av kakor från tredjepartstjänster som bland annat möjliggör uppspelning av video och länkning till våra sidor och flöden i sociala medier.

In English