Vårdgivare och samarbetspartners-logotyp (till startsidan)
För vårdgivare och samarbetspartners

Myastenia gravis, S-

  • Alternativa sökord
    Myasteni
  • Remiss
    Neurologi (Wieslab)
  • Remisslänk
  • Anges på remiss
    remitterande läkares namn och telefonnummer, frågeställning/anamnes
  • Provtagning/ Provtagningsmaterial
    1 rör utan tillsats (röd propp) eller gelrör (gul propp) 5 mL.
  • Kommentar/ Viktigt att veta
    Antikroppar mot tvärstrimmig muskel, acetylcholinreceptor. Positiv anti-AChR kompletteras med anti-Titin. Negativ anti-AChR kompletteras med anti-MuSK.
  • Lämnas till
    Jourlaboratoriet
  • Analyserande laboratorium
    Wieslab, Malmö
  • Provhantering på laboratoriet
    Centrifugera och avskilj serum.
  • Förvaring, hållbarhet och transport efter provhantering
    Serumprovet förvaras i kyl i väntan på transport och kan skickas i rumstemperatur med vanlig post. Vid tillfällen då provet inte skickas direkt skall det förvaras i kyl (ca 2-8°C i upp till 1 vecka) eller i frys (ca -20°C vid längre förvaring) i väntan på transport.
  • Skickas till
    Wieslab AB Lundavägen 151 212 24 Malmö
  • Informationskälla
  • Uppdaterad
    2018-07-26
    av GS

Godkänn vårt användande av kakor (cookies)

Region Västmanland använder kakor (cookies) och andra liknande tekniker på våra webbplatser. Du kan själv kontrollera vilka kakor som får placeras i din webbläsare och du kan ändra dina inställningar när som helst via länk i sidfoten. Läs mer om vad regionen använder kakor till och gör sen dina val.

In English

Inställningar för kakor

Här kan du välja vilka kategorier av kakor (cookies) som ska vara aktiverade.

Denna kategori består av kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera korrekt.

Denna kategori består av kakor som ger oss statistik och anonymiserad data som visar hur våra webbplatser används och gör det möjligt för oss att rätta till fel och förbättra webbplatserna.

Denna kategori består av kakor från tredjepartstjänster som bland annat möjliggör uppspelning av video och länkning till våra sidor och flöden i sociala medier.

In English