Region Västmanland logotyp
Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland

Nyheter

Här hittar du nyheter kring det som är aktuellt inom regional utveckling och kulturområdet.

• Kvinna jobbar vid bord
    Utveckling och tillväxt

Ny sida för att hitta finansiering i Västmanland

Letar du efter finansiering men har svårt att veta skillnaden mellan olika typer av kapital? Nu finns finansieringsöversikten – en guide till hur du som driver företag i Västmanland kan hitta rätt finansiellt stöd för just din verksamhet.

• Flygfoto över Västerås

Så ser läget i länet ut

Är du nyfiken på hur det går för Västmanlands näringsliv och arbetsmarknad nu när samhället öppnat upp igen? Var med på vår digitala infoträff den 26 november.

• Tyck till om bredband och internet

Hur fungerar ditt bredband och hur använder du internet? Region Västmanland genomför nu en studie för att ta reda på vad länets innevånare tycker. Tag chansen genom att besvara några frågor i vår enkät.

• Kvinna som syr med symaskin
    Utveckling och tillväxt

Studie om hur kvinnor upplever regionens företagsstöd

I våras startade vi upp en studie för att undersöka varför kvinnor som driver företag inte söker och får finansiellt stöd från oss i samma utsträckning som män som driver företag. Nu är studien avslutad.

• Två män på affärsmöte
    Utveckling och tillväxt

Nu kan du nå fler företagare på verksamt.se

I matchningstjänsten på verksamt.se kan du lägga upp din organisations erbjudanden om finansiering, rådgivning, event och utbildningar så att företagare lättare hittar dem.

• Två tjejer skrattar och tittar i mobiltelefon
    RUS

Andel behöriga till gymnasiet ökar

Fler elever i Västmanland fullföljer sina studier. Det visar ny statistik om gymnasiebehörighet från Skolverket. Men det finns fortfarande skillnader mellan olika grupper och kommuner.

• Utveckling och tillväxt RUS

Fem av länets kommuner klättrar på ranking av företagsklimatet

Nu är 2021 års ranking av det lokala företagsklimatet här. I Västmanland är det kommunerna Skinnskatteberg och Sala som förbättrat sig med flest placeringar. Länets högsta placering har Hallstahammar.

• Sala

Tärna folkhögskola startar odlingsprojekt – tack vare Miljonen

• Utveckling och tillväxt

Ny omgång av tillfälligt marknadsföringsstöd

Region Västmanland lanserar en ny ansökningsomgång av ett tillfälligt stöd för marknadsföringsinsatser. Stödet är till för marknadsföring mot kunder utanför Västmanland.

• Årets filmgala Guldmisteln i Hallstahammar 18 september.

Var med på årets filmfest för att hylla och uppmärksamma filmskapandet och filmskaparna i Västmanland! Årets festival arrangeras i Hallstahammar på Kulturhuset och Biografen Saga.