Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Organisation

De beslut som tas av Region Västmanlands politiska ledning utförs av våra förvaltningar och tjänstepersoner. Här kan du läsa mer om vår organisation: koncernledning, bolag och förvaltningar.

Förvaltningar

I Västmanland finns fyra sjukhus som drivs av regionen och samlas under förvaltningen Västmanlands sjukhus. Sjukhusen finns i Fagersta, Köping, Sala och Västerås och drivs av en gemensam ledning.

Primärvård, psykiatri och habiliteringsverksamhet är en förvaltning som har det övergripande ansvaret för primärvården, psykiatrin och habiliteringsverksamheten i Västmanland.

Hjälpmedelscentrum har ansvar för att personer med funktionsnedsättning får tillgång till funktionella och säkra hjälpmedel.

Kollektivtrafikförvaltningen ansvarar för att driva och utveckla den allmänna och särskilda kollektivtrafiken i Västmanland.

Verksamhets- och ledningsstöd är en förvaltning med ansvar för de övergripande verksamheter som arbetar med service och stöd till hela Region Västmanland.

Regionkontoret arbetar med uppgifter som är gemensamma för hela regionen, till exempel administration, HR, ekonomi och utveckling. Arbetet leds av regiondirektören.

Så är vi organiserade

Våra förvaltningar och tjänstepersoner arbetar med att utföra de beslut som regionens politiska organ har fattat.

Här kan du se hur vår organisation är uppbyggd. 

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor