Press

I pressrummet hittar du länkar till pressmeddelanden, styrande och redovisande dokument samt bilder på och kontaktuppgifter till personer som företräder Region Västmanland i olika frågor.

Pressmeddelanden och Lex Maria

Du hittar alla våra pressmeddelanden med kontaktpersoner samt Lex Maria-ärenden i vårt nyhetsrum på Notified.

Prenumerera på patientskaderapporter

Vid allvarliga olyckor lämnar akutmottagningen i Västerås ut kortfattade uppgifter om patientens kön, ungefärlig ålder samt hur svår skadan är till medier. Du hittar rapporterna och en funktion för att prenumerera på dem på sidan för patientskaderapporter.

Saknas en rapport om dagsaktuell händelse ska journalister ringa regionens växel på 021- 17 30 00 och be om en patientskaderapport. Ge växeln uppgift om var och när olyckan inträffat, typ av olycka etc.

Vid problem att få fram en patientskaderapport, kontakta regionens presstjänst på 021-17 69 31 (dagtid) eller kommunikatör i beredskap på 021-17 69 94 (jourtid).

Pressbilder och material

I vårt nyhetsrum på Notified hittar du bilder och pressmaterial.

Regionråd och oppositionsråd

Ledamöter och ersättare i politiska organ

Koncernledning

Ordningsregler när du besöker vården

Mediernas bevakning är viktig för att ge insyn i vårt arbete, och vi uppmuntrar vår personal att ställa upp på intervjuer och reportage. För att alla som befinner sig i våra miljöer ska känna sig trygga och säkra finns vissa regler som du behöver förhålla dig till när du besöker våra verksamheter.

Sjukhus och vårdinrättningar är ingen allmän plats. Region Västmanland har därför en skyldighet och rätt att sätta upp ordningsregler som gäller när du besöker våra lokaler. Vårdens uppgift är att i första hand fokusera på att ta hand om och vårda patienter på ett så bra sätt som möjligt. Våra ordningsregler är till för att underlätta för det arbetet.

Vårdpersonal och ordningsvakt har rätt att avvisa personer som inte har ett ärende till sjukhuset eller vårdinrättningen.

Fotografering, filmning och ljudupptagning

Du får inte fotografera eller filma i några miljöer där det bedrivs vård, det vill säga sjukhus och andra vårdinrättningar. Undantag är om verksamhetschefen har gett ett skriftligt tillstånd till fotografering, filmning eller ljudupptagning. Det är också tillåtet att fota, filma eller spela in ljudet vid ett vårdsamtal om personalen och patienten har kommit överens om det i förväg. Den som filmar eller spelar in samtalet måste själv delta aktivt i samtalet.

Vårdpersonal har ingen skyldighet att vara med vid fotografering, filmning eller ljudinspelning.

Presstjänst dagtid

Vardagar kl 8 - 16:30

Kommunikatör i beredskap, jourtid

För brådskande ärenden kvällar, nätter och helger.