Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ärenden och handlingar

Här hittar du våra senaste politiska handlingar och information om hur du gör för att söka efter offentliga ärenden och handlingar som kommit in till regionen.

Enligt Sveriges grundlag har du rätt att ta del av alla allmänna handlingar som inte är sekretessbelagda hos svenska myndigheter och förvaltningar. Det kallas för offentlighetsprincipen. En allmän handling är en handling i tryckt eller elektronisk fom som finns hos en myndighet.

Journalhandlingar

Du kan ta del av din journal från och med 1 april 2015 genom att logga in i e-tjänsterna på 1177.se. Om du vill begära ut äldre journaluppgifter ska du vända dig till kliniken eller mottagningen där du har blivit behandlad. Varje klinik eller mottagning för sin egen journal, så du kan därför ha flera olika journaler. Du hittar kontaktuppgifter till klinikernas mottagning genom att söka på 1177.se

Din journal (1177.se)

Journaluppgifter från tiden före cirka 2010 kan finnas på Regionarkivet. Där finns en stor del av regionens pappersjournaler och flera äldre journaldatabaser. I arkivet finns också administrativa handlingar. Kontakta Regionarkivet för mer information. 

Allmänna handlingar

Du kan söka efter allmänna handlingar i regionens webbdiariumHär kan du söka bland ärenden från de senaste 12 månaderna. Diarieserien som finns här på webbplatsen innehåller bland annat ärenden till regionstyrelsen och regionfullmäktige. Regionen diarieför i fler serier och vissa typer av handlingar, som styrdokument och avvikelser, registreras i andra separata system. Kontakta Centrala diariet för mer information och hjälp med att hitta det du söker.

Beställa handlingar

Om du vill veta mer eller vill ta del av handlingar vänder du dig till våra registratorer vid diariet. Det är gratis att ta del av handlingar genom ett besök på Regionhuset i Västerås.

Hör gärna av dig i förväg så att vi kan ta fram handlingen och göra en bedömning av eventuell sekretess. Om du vill ta kopior av handlingar så kostar det: sida 1-9 gratis, sida 10 kostar 50 kr och över 11 sidor kostar kopiorna 2 kr styck.

Aktuella politiska handlingar

Här hittar du aktuella politiska handlingar. Om du är intresserad av att ta del av äldre politiska handlingar kan du kontakta diariet.

Politiska möteshandlingar

Revisionsrapporter

Revisionen är ett verktyg för att invånarna och regionfullmäktige ska kunna granska arbetet som sker i regionens verksamheter. Revisionen utförs av revisorer som regionfullmäktige utser, och revisorerna utför granskningen självständigt.

Så granskas regionen och revisionsrapporter


Kontakt

Regionarkivet, Eriksborg Västerås

021-17 57 03

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor