Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kurator till Habiliteringscentrum

Refnr: 20210127

Trivs du i en utåtriktad roll och vill ingå i ett team med stort patientfokus och där skapandet av goda relationer är central för att ge bästa möjliga förutsättningar för barn och unga att leva ett bra liv? Då kanske det är dig vi söker.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som kurator på enheten Habilitering Västerås Autism barnteam 2 arbetar du med barn- och ungdomar i åldern 7-17 år med Autism och normalbegåvning och deras närstående. Vårt team består av åtta personer och vi som kommer att arbeta tillsammans med dig är två arbetsterapeuter, två psykologer, en specialpedagog och med dig blir vi tre kuratorer. Vi har ett nära och gott samarbete. Tillsammans tar vi fram förslag som kan underlätta patientens levnadsförhållanden i vardagen och unika lösningar som möjliggör att patienten kan behålla bästa möjliga funktionsnivå utifrån sina förutsättningar. Hos oss får du stora möjligheter att påverka och planera din arbetsdag samt att vara delaktig i förbättringsarbeten som utvecklandet av grupper och arbetssätt. Du kommer även att samverka med olika vårdgrannar inom regionen, kommunala verksamheter samt andra myndigheter. Det ingår journalskrivning och administration.

"- Jag har ett omväxlande och varierat arbete som jag trivs med. Mina arbetsdagar kan se olika ut. Allt från att hålla i patientens första möte hos oss, ge information om Habiliteringen, ge råd- och stödsamtal till föräldrar och nätverk, informera om samhällets stöd och vara behjälplig i myndighetskontakter, hålla och leda nätverksmöten och SIP-möten. Andra dagar så håller jag i barn- och ungdomsgrupper eller grupputbildningar till föräldrar och nätverk. Jag har samtal med barn- och ungdomar om sin autismdiagnos. Där jag vid behov kartlägger stressorer och utmaningar i vardagen, för att kunna ge råd och stöd till att hitta strategier som fungerar. Vi har också handledning och yrkesträffar där vi kuratorer har möjlighet att dela erfarenheter, kunskap och utvecklas över teamgränserna.

//Mirjam, kurator i teamet.

 

Om arbetsplatsen

Habiliteringscentrum är en specialistverksamhet som ger stöd, råd och behandling till personer med funktionsnedsättningar inom områdena intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd, rörelsenedsättning, synnedsättning och förvärvad hjärnskada. Här samarbetar vi inom olika professioner för att ge bästa möjliga stöd till de vi finns till för. Totalt inom Habiliteringscentrum är vi ca 135 medarbetare, fördelade mellan våra enheter i Västerås, Köping och Fagersta. Vi är en trivsam arbetsplats som genomsyras av gemenskap och ett nära samarbete mellan våra olika yrkeskategorier samt en stolthet och ett starkt engagemang för målgruppen.

 

Vi erbjuder dig:

  • arbete i en välfungerande verksamhet som värdesätter dig som medarbetare
  • att vara del av ett team med ett stimulerande och positivt arbetsklimat
  • introduktionsprogram och tillgång till mentor för att du ska känna dig trygg i din profession
  • yrkesträffar tillsammans med kuratorskollegor inom verksamheten
  • klinisk handledning och utbildning utifrån dina och verksamhetens behov

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och god kunskap om gällande lagstiftning (SoL och LSS). Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller har MI-utbildning är det en merit. Erfarenhet av arbete med och kunskaper om personer med Autism och normalbegåvning, likaså erfarenhet av habiliteringsarbete eller annat arbete med personer med funktionsnedsättning är önskvärt. Erfarenhet av arbete inom socialtjänst samt inom barn- och ungdomspsykiatri är meriterande. Har du tidigare arbetet med bedömning och kartläggning, stödjande insatser till föräldrar och närstående, social färdighetsträning, behandlande samtal med barn och ungdomar eller att leda grupper och utbildningar för föräldrar, nätverk, barn och ungdomar så är det en merit. Vidare ser vi positivt på erfarenhet av konsultativt arbete, samtal via tolk samt digitala vårdmöten och digitala verktyg. Meriterande är kunskap om samtalsmetodik, kris- och sorgeprocesser, alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) samt god omvärldskunskap inom det sociala området. För tjänsten krävs god kunskap i det svenska språket både i tal och skrift samt körkort B.

Som person är du trygg i dig själv och din yrkesroll, du tar egna initiativ och driver självständigt ditt arbete framåt. Du samarbetar väl med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är empatisk, värdesätter olikheter och kan på ett pedagogiskt vis förklara och nå fram till olika personer med olika förutsättningar. Du är trygg och kommunicerar väl både i enskilda samtal och i större grupper. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse. 

 

Välkommen med din ansökan senast 7 mars 2021.

 

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

 

Kontaktpersoner

Annika Lindblom
Enhetschef
021-17 57 15
annika.lindblom@regionvastmanland.se
Arne Amundsen
Vision
021-17 58 06
Lotta Ramsten Fredriksson
SSR
0221-264 42

Liknande tjänster

Ort
Tjänster
Tjänst Ort Publiceringsdatum

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor