Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Byggnadsantikvarie till Västmanlands läns museum

Refnr: 20200381

Är du byggnadsantikvarie som är pigg på att arbeta med kulturarvet i Västmanland? Söker du en tjänst där du både får arbeta självständigt och tillsammans med andra i projekt? Då är det kanske dig vi söker!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består främst av löpande handläggning av olika bebyggelseantikvariska uppdrag samt arbete i projekt. I arbetet ingår rådgivning, antikvarisk medverkan, samt inventering och olika utredningsuppdrag.


Om arbetsplatsen

Västmanlands läns museum med arbetsplatser i Västerås och Hallstahammar bedriver verksamhet i hela länet med inriktning på samarbete i olika nätverk och förmedling av kulturarv. Vi satsar på utveckling av verksamheten och kulturmiljövården är integrerad i museets arbete. Dina närmaste kollegor består av en dynamisk och kreativ grupp som arbetar varierat med många olika uppdrag. Kontakten med övriga medarbetare på museet är också stor, och kulturmiljövården samarbetar på olika sätt med museets programverksamhet och kommunikation. Länsmuseet är en del av Region Västmanland. I våra lokaler i Västerås finns även medarbetare som arbetar med regional kultur och på Västerås Konstmuseum. Varmt välkommen att bli en del av en öppen och kreativ arbetsplats!


Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen som byggnadsantikvarie. Det är meriterande om du har erfarenhet av byggnadsantikvariskt arbete, som inventering, rådgivning och antikvarisk medverkan. Det är även meriterande om du har kunskaper inom det gröna kulturarvet samt GIS. Vi ser gärna att du har ett intresse för byggnadsvård.

Du har lätt för att uttrycka dig i svenska språket, i såväl tal som skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Körkort B krävs för tjänsten.

Som person är du tillmötesgående i ditt arbetssätt och har vilja och intresse att hjälpa andra. Du tar ansvar för dina uppgifter, fattar självständiga beslut och uppnår resultat i ditt arbete. Du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter, är nyfiken och noggrann.


Anställningsvillkor

Tidsbegränsad anställning 1 september 2020 – 31 januari 2021.


Välkommen med din ansökan senast 29 juli 2020.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

 

Kontaktpersoner

Ellen Holtermann Wiig
Byggnadsantikvarie
021-39 32 81
ellen.holtermann.wiig@regionvastmanland.se
Jennie Schaeffer
Länsmuseichef Västmanlands Läns Museum
021-17 62 10
Ingrid Eriksson
Facklig repr. DIK
021-39 32 70

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor