Livsmedelshygien
Mathanteringen i vård och omsorg ska uppfylla lagstiftningens tydliga mål om alla konsumenters rätt till säkra livsmedel.
Kostlära och matsäkerhet (luvit.se) - digital utbildning på kompetensplatsen som tar cirka 1 timme att genomföra.
Livsmedelshygien - Vårdhandboken (vardhandboken.se) samt ett test Testa dina kunskaper - Vårdhandboken (vardhandboken.se) - information om livsmedelshygien inom vård och omsorg.
Bakterier, virus, parasiter och mögelsvampar (livsmedelsverket.se) - information om smittämnen i livsmedel.
Tillagning och förvaring (livsmedelsverket.se) - information om hygien i köket.
Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus (livsmedelsverket.se) - vänder sig till alla som påverkar kvaliteten på måltiderna, från beslutsfattare till avdelningschefer, måltidschefer och vård- och servicepersonalen närmast patienten.
Måltider i äldreomsorgen (livsmedelsverket.se) - innehåller nationella riktlinjer för att göra måltider till en del av omvårdnaden och minska risken för undernäring.
Kommunerna har ansvaret för tillsyn av livsmedelsverksamheter. Läs mer på respektive kommuns hemsida.
Arboga: Livsmedel - Arboga kommun
Fagersta: Livsmedel - Avesta kommun
Hallstahammar: Livsmedelsverksamhet - Hallstahammars kommun
Kungsör: Livsmedel - Kungsörs kommun
Köping: Livsmedelsverksamhet - Köpings kommun
Norberg: Livsmedel - Avesta kommun
Sala: Livsmedel - Miljöenheten - Sala kommun
Skinnskatteberg: Livsmedel - Skinnskattebergs kommun
Surahammar: Livsmedel - Surahammars kommun
Västerås: Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen - Västerås Stad