Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Om hållbar utveckling

En hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.

Så definieras hållbar utveckling i det som kallas Brundtlandrapporten, och som skrevs på uppdrag av FN 1987.De tre dimensionerna av hållbar utveckling innebär för regionen följande:

  • Ekologisk hållbarhet - vår grundförutsättning
  • Social hållbarhet - vårt övergripande mål
  • Ekonomisk hållbarhet - vårt verktyg

Region Västmanland, som är miljöcertifierat enligt ISO 14001:2015, jobbar med alla dessa områden och här kan du läsa mer om hur vi arbetar med att stärka vårt hållbarhetsarbete.

Vår hållbarhetsstrategi

Genom vår hållbarhetsstrategi tar vi ansvar för att vår organisations verksamheter bidrar till en hållbar utveckling i länet, utifrån den regionala utvecklingsstrategin (RUS).

Hållbarhetsstrategi.pdf

Hållbarhetsstrategin är en del av arbetet för att nå regionens vision: "Vi växer hållbart och sätter hälsan främst. Vi skapar möjligheter och modiga lösningar. Vi ger förutsättningar för utveckling i en levande demokrati. Tillsammans bryter vi ny mark och förflyttar gränser. I det vardagliga och i det övergripande. I det som är nära och det som är långsiktigt. Vi är mitt i livet och samhället, och gör skillnad varje dag. Vi är livskraft för framtiden. Vi är Västmanland."

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor