Undersköterska
Till sommaren 2023 söker vi undersköterskor och omvårdnadsassistenter till Region Västmanland.
Vill du vara del av en betydelsefull verksamhet där du gör skillnad och skapar trygghet för patienten? Om du blir en av våra semestervikarier i sommar, blir du en viktig och betydelsefull resurs.
Nedan kan du läsa om arbetsplatserna som söker undersköterskor till sommaren. I din ansökan anger du på vilken arbetsplats du önskar jobba. Ansök här
Information om yrkestiteln
Den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att man kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg.
Du kan ansöka om beviset från och med den 1 juli 2023. Har du inget bevis kan du fortsätta att arbeta i vård och omsorg, men med en annan titeln än undersköterska. För dig som blir erbjuden ett semestervikariat hos oss i Region Västmanland innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara Omvårdnadsassistent tills ditt bevis lämnats in.
Frågor
Om du har frågor eller vill komma i kontakt med en specifik verksamhet kan du maila: rekrytering@regionvastmanland.se
Närvården Västmanland
Om Arbetsplatsen
De regiondrivna vårdcentralerna i Västmanland drivs som en intraprenad med en styrelse och Region Västmanland som ägare. Vi har ett gemensamt namn, Närvården Västmanland och vi arbetar tillsammans för att ge våra patienter den bästa primärvården i länet. Vi satsar kontinuerligt på utveckling och förbättring av våra arbetsplatser för att möta framtidens primärvård.
Närvården Västmanland består av 12 vårdcentraler och finns i Västerås, Hallstahammar, Köping, Kolsva, Norberg, Skinnskatteberg och Sala.
Dina arbetsuppgifter
Som undersköterska kan dina arbetsuppgifter bland annat bestå av:
- Provtagning
- EKG-provtagning
- omhändertagande av prover
- assistera läkare vid undersökningar och mindre operationer
- blodtrycksmätning
- mindre omläggningar
- svara i telefon och boka in provtagningstider
- viss städning, påfyllning av material med mera.
Sjukhuset i Fagersta
Om arbetsplatsen
Till sommaren söker vi undersköterskor till avdelning 1 på sjukhuset i Fagersta. Sjukhuset i Fagersta är ett mindre sjukhus med en vårdavdelning, medicinmottagning där urologi, gynekologi, ortopedi och en rehabenhet finns. Det finns också specialister som öron- näsa- halsmottagning, ögonmottagning, psykiatri och habilitering. Vårdavdelningen har 16 vårdplatser för medicinskt stabila patienter som kommer för eftervård, rehabilitering eller i väntan på kommunala insatser. Patienterna kommer i första hand från avdelningar och akuten i Köping och Västerås.
På avdelningen arbetar cirka 30 medarbetare som består av undersköterskor, sjuksköterskor, rehabteam, överläkare och underläkare. Från avdelningen utgår även AH-verksamhet som innebär avancerad sjukvård i hemmet hos patienterna. Majoriteten av patienterna som är inskrivna i AH är palliativa. Det finns en plats reserverad för dessa patienter på avdelningen vid behov.
Dina arbetsuppgifter
Ditt arbete under sommaren varierar beroende på vilken verksamhet du kommer att arbeta i och om du arbetar dag eller natt. Som undersköterska är du en viktig del i omvårdnadsarbetet kring varje enskild patient. Vi erbjuder en individuellt anpassad introduktion för just dig.
Sjukhuset i Köping
Medicinkliniken
Medicinkliniken
Om arbetsplatsen
Medicinkliniken i Köping har 70 internmedicinska vårdplatser fördelat på 3 vårdavdelningar med olika medicinska inriktningar som kardiologi, blod-, mag-, tarm- och akut strokeenhet med rehabilitering. Vi har också medicinsk akutmottagning, hjärtintensivavdelning och dialysmottagning. Medicinmottagningen har förutom läkarmottagning flera specialiserade sjuksköterskemottagningar. Arbetsterapeuter, kuratorer och sjukgymnaster är samlade i Rehabenheten.
I medicinkliniken igår:
- Akuten/Hjärtintensiven
- Avd 1 - hjärt- och lungsjukvård
- Avd 2 - stroke och rehabilitering
- Avd 3 - hematologi, gastroenterologi och diabetes
Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken verksamhet du kommer att arbeta i och vi erbjuder en individuellt anpassad introduktion. I din ansökan får du möjlighet att ange vilken enhet/klinik som du är mest intresserad av. Om du blir en av våra semestervikarier i sommar, blir du en viktig och betydelsefull resurs!
Laboratoriemedicin
Laboratoriemedicin
Om arbetsplatsen
Laboratoriemedicin Västmanland har drygt 200 medarbetare och bedriver verksamhet vid de fyra sjukhusen i länet. Specialistområdena är klinisk kemi med dygnet runt verksamhet, klinisk mikrobiologi, klinisk patologi med cytologi, specialkemi och vårdnära verksamhet med transfusionsmedicin och PNV.
Tillsammans arbetar vi för god och säker vård i rätt tid genom högsta medicinska kvalitet, säkerhet och effektiv resursanvändning genom att använda rätt kompetens på rätt plats. Du kommer att erbjudas en individuellt anpassad introduktion utifrån dina tidigare erfarenheter.
Dina arbetsuppgifter
Hos oss på Laboratoriemedicin välkomnas du till en bred verksamhet. Dina arbetsuppgifter kommer vara blodprovstagning, olika belastningar, stickhjälp på avdelningar, barnprovtagning, tvätt och diskhantering.
Sjukhuset i Sala
Om arbetsplatsen
Närsjukvård öst är en klinik som har verksamhet i både Sala och Västerås. Här träffar du patienter med olika diagnoser och behov. Hos oss sker närsjukvård i det lilla formatet genom att tillgodose invånarnas behov av basal internmedicinsk specialistvård, specialiserad palliativ vård, avancerad hemsjukvård via AH-team, kvalificerade rehabiliteringsinsatser och mobilt närvårdsteam i samverkan med kommunernas hemsjukvård.
Kliniken driver en rad projekt och utvecklingsarbeten som en del av omställningen till nära vård i Västmanland. Enheterna i Sala har nyligen flyttat till det nybyggda sjukhuset Västmanlands sjukhus Sala.
Närsjukvård öst är en klinik där nedanstående enheter ingår:
- Avdelning 1 Sala
- Medicinmottagningen Sala
- Rehabenheten Sala
- AH-teamet Sala
- Närvårdsteamet Sala
- Palliativa avdelningen Västerås
- AH-teamet Västerås
- Närvårdsteamet Västerås
Arbetsuppgifter
Som undersköterska har du en viktig funktion och en stor roll i samtliga team på avdelningen. Dina arbetsuppgifter är att ansvara för den personcentrade omvårdnaden. Du ska vara aktiv i patientsäkerhetsarbetet, vilket innebär att du identifierar risker och arbetar förebyggande för att medverka till patientens tillfrisknande. Du handleder och vägleder patienten utifrån den ordnierade och individuella mobiliseringsplanen.
Det är viktigt att du är teamfokuserad, eftersom du ska kunna utföra intensiva och täta kontroller runt patienten (exempelvis NEWS). Det är av stor vikt att kommunicera i vårdteamet om det är något avvikande kring patienten.
Vi jobbar med journalsystemet Cosmic och ett system som heter NOVA, där har du ett ansvar att dokumentera och rapportera in dina arbetsuppgifter. Vi jobbar aktivt med mentorskap på avdelningen med mentorer som är synliga och aktiva måndag och fredag, det kan hjälpa dig i din personliga utveckling och stärka din kunskap.
Sjukhuset i Västerås
Akutkliniken - Akutmottagningen
Akutkliniken - Akutmottagningen
Om arbetsplatsen
Vårt mål är "Akutsjukvård med suverän kvalité" och som många av våra medarbetare kan vittna om så stämplar vi ut från dagens pass med en känsla av att verkligen ha gjort skillnad, på riktigt, för många.
Våra största patientgrupper är inom medicin, kirurgi och ortopedi. På jourtid har vi även patienter från mindre kliniker såsom ögon, öron och gynekologi. Vår traumaenhet är en av landets största och tar emot traumafall dygnet runt. Vi har också larmteam för kirurg-, medicin-, ortoped-, infektion- och barnpatienter.
Dina arbetsuppgifter
Som undersköterska på akutmottagningen kommer du arbeta med sedvanliga undersköterskeuppgifter som vitalparametrar, EKG, blodprovstagning (venösa och kapillära) och katetersättning. Du är en del i teamarbetet runt patienten där omvårdnad är en av huvuduppgifterna.
Barnkliniken
Barnkliniken
Om arbetsplatsen
Vill du bli en del av oss på barnkliniken och vårda patienter i åldrarna 0-18 år? Kliniken präglas av mycket gott samarbete och ett bra arbetsklimat. Här får du också möjlighet att arbeta med alla olika specialiteter.
Avdelning 69
Välkommen till Neonatalavdelning 69. Vi är en unik arbetsplats med stimulerande, utvecklande och utmanande arbetsuppgifter. Avdelningen vårdar sjuka nyfödda och för tidigt födda barn från vecka 28. Här vårdas cirka 450 barn per år på avdelningens 10 vårdplatser varav 3 är intensivvårdsplatser.
Vården är familjecentrerad och barnen samvårdas med sina föräldrar. Vi har ett nära samarbete med Kvinnokliniken som vårdar de nyförlösta kvinnorna på vår avdelning. Verksamheten bedrivs i moderna lokaler med flertalet enkelrum vilket möjliggör en utökad samvård och en god arbetsmiljö. Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, barnsjuksköterskor, läkare och paramedicinska professioner.
Dina arbetsuppgifter
Här får du som undersköterska möjlighet att arbeta i vården och omvårdnaden av de sjuka nyfödda och för tidigt födda barnen. Du får träffa barn med varierade vårdtider och vårdbehov och den ena dagen är inte den andra lik. Du arbetar i team tillsammans med sjuksköterska och läkare där ett nära samarbete i och mellan teamen är viktigt. Som nyanställd undersköterska har du alltid en van kollega till hands.
Dina arbetsuppgifter består av omvårdnad och kvalificerad omvårdnad av barnet. Du genomför observationer, kontroller av parametrar och viss provtagning. Du kommer att vara ett stöd till nyblivna föräldrar i deras process att lära känna och knyta an till sin nya familjemedlem.
Under din introduktion kommer du att få utbildning i att hantera medicinteknisk utrustning och att vårda barn i andningsstöd. Inför sommaren får du en heldag med föreläsningar och praktisk träning som ger dig kunskaper inför sommaren.
Avdelning 64
Barnavdelning 64 är en allmänpediatrisk vårdavdelning med tillhörande barnakutmottagning. På avdelningen vårdas barn mellan 0-18 år med varierande diagnoser inom alla specialiteter. Avdelningen kan närmast beskrivas som ”det lilla sjukhuset på sjukhuset” då patienter från såväl barnmedicin som ortopedi, kirurgi och öron/näsa/hals vårdas här. Avdelningen har 15 vårdplatser och är uppdelad i tre team. Verksamheten har stor variation och inbegriper såväl vård av kroniskt sjuka barn som barn med kortvarig och tillfällig sjukdom.
Dina arbetsuppgifter
Som undersköterska möter du barn och ungdomar 0-18 år som är i behov av omvårdnad. Vården sker i nära samverkan med barnets föräldrar och anhöriga. Dina arbetsuppgifter består av allmän omvårdnad av barnet, där ingår bland annat observation och kontroll av det sjuka barnet såsom Pews kontroller, temp, blodtryck och viss provtagning. Hantering av sond och sondmatning, vård av barn med behov av andningsstöd som optiflow och CPAP. Dessutom hantering av medicinteknisk utrustning.
Här kommer du som undersköterska att få en viktig roll i omvårdnadsarbetet. Du kommer att möta våra yngsta små medborgare och deras familjer och bidra till en bra start i livet Med barnet i centrum ingår du i ett arbetslag med personal från olika yrkeskategorier.
Är du sjuksköterskestudent erbjuder vi dig att redan under vårterminen påbörja introduktion till ett sommarvikariat. Vi tror att en tidig och personligt anpassad upplärning skapar trygghet för dig. Vi tror också att det är lättare för dig som student att själv välja tillfällen under våren där det passar dig att gå intropass. Det kommer också finnas tillfällen där du med andra sommarvikarier kommer få en introduktionsdag med olika föreläsningar i områden som är viktiga för oss, våra patienter och dig att ha kunskap i: HLR och teamträning, basala hygienrutiner, genomgång av arbetssätt och medicinteknisk utrustning.
Vid urval prioriteras ni som kan arbeta under vecka 25-32.
Geriatrik och rehabmedicin
Geriatrik och rehabmedicin
Om arbetsplatsen
Hos oss välkomnas du till en arbetsplats med ett gott och öppet arbetsklimat som präglas av arbetsglädje, engagemang och trivsel. Vi arbetar ständigt med förbättringar i vården. Vi arbetar också för nöjda medarbetare som är aktiva i verksamhetsutvecklingen. Vi har ett väl fungerande samarbete i gruppen och med andra yrkesprofessioner, samt nya och fräscha arbetslokaler.
Rehabiliteringsmedicinska avdelningen och Geriatriska avdelningen har ett nära och dagligt samarbete och delar vårdavdelning. På natten ansvarar du för antingen patienterna på geriatrik akut eller patienterna på rehabiliteringsmedicin och geriatrik rehab.
- Rehabiliteringsmedicin har uppdrag att rehabilitera personer mellan 18 och 65 år. De vanligaste diagnosgrupperna är stroke, traumatiska hjärnskador, ryggmärgsskador och vissa neurologiska sjukdomar. Planerat intag via remiss. 7 – 8 vårdplatser.
- Geriatrik rehab har uppdrag att rehabilitera personer från 65 år och uppåt. De vanligaste diagnosgrupperna är stroke, ortopedi och kirurgi. Planerat intag via remiss. 7 – 8 vårdplatser.
- Geriatrik akut har uppdrag att vårda multisjuka äldre från 75 år och uppåt med medicinska och ortopediska diagnoser. Intag sker via akuten eller MAVA. 14 - 16 vårdplatser.
Dina arbetsuppgifter
Som undersköterska på geriatrik och rehabiliteringsmedicinska avdelningen arbetar du med patientens omvårdnadsbehov och rehabilitering tillsammans med det tvärprofessionella teamet. Utöver omvårdnadsuppgifter så kan du bli delegerad mer medicintekniska arbetsuppgifter efter teoretisk och praktisk genomgång.
Infektionskliniken
Infektionskliniken
Arbetsplatsen
Infektionskliniken består idag av cirka 80 engagerade medarbetare som erbjuder en kvalitativ och professionell vård. Vår arbetsplats kännetecknas av ett gott klimat och en bra sammanhållning. Vi arbetar med det viktigaste vi vet, att bidra till att våra patienter får de allra bästa förutsättningarna och en omvårdnad som alltid utgår ifrån patientens behov.
Infektionskliniken har ett länsövergripande ansvar för den specialiserade infektionssjukvården i Västmanland. På infektionsavdelningen vårdas patienter som har ett behov av högspecialiserad infektionsvård, till exempel sepsis, tuberkulos och covid-19, där möjlighet till intermediärvård finns.
Dina arbetsuppgifter
Som undersköterska på Infektionskliniken kommer du möta patienter i alla åldrar. Infektionssjukvård är ett spännande och lärorikt område där du möter både akut sjuka patienter och patienter i ett mindre kritiskt skede. På avdelningen arbetar vi i team i nära samarbete med sjuksköterskor, läkare, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Likaså har vi ett nära samarbete och kontakt med andra kliniker och instanser.
Kirurgkliniken
Kirurgkliniken
Kirurgi är en bred specialitet och kirurgkliniken i Västerås är uppdelad i två vårdavdelningar, en enhet med öppenvård och en stor mottagning knuten till kliniken.
Avdelning 6
Vi på avdelning 6 är specialiserade på kolorektal kirurgi, diagnoser som cancer i tjock- och ändtarm, divertikulit, ileus samt oklara blödningar är vanliga hos oss. På 6:an har vi både ett akut och ett elektivt flöde.
Avdelning 8
Intaget hos oss är dygnet runt oftast från akuten och primärt med sjukdomar i övre delen av buken med inriktning mot galla, magsäck, bukspottkörtel, lever och endokrin kirurgi. Traumapatienterna kan ha skador över hela kroppen och där ingår också skallskador. Vi har även ett team med bröstkirurgi samt brännskador. Du kommer att ha stor variation i dina arbetsuppgifter då du kommer att möta både elektiva och akuta kirurgiska patienter och patienter utsatta för trauma.
Dina arbetsuppgifter
På kirurgkliniken har du stor variation i dina arbetsuppgifter eftersom du jobbar med både elektiv- och akutsjukvård. Du träffar patienter med varierade vårdtider och vårdbehov. Som undersköterska är du en stor del i omvårdnadsarbetet tillsammans med sjuksköterska och läkare i team.
Kvinnokliniken
Kvinnokliniken
Om arbetsplatsen
Kvinnokliniken bedriver såväl obstetrisk som gynekologisk verksamhet. Inom den obstetriska delen av verksamheten finns specialistmödravård, förlossningsvård, BB-vård och amningsmottagning och BB-återbesöksmottagning. Gynekologisk öppenvård bedrivs i Västerås och Köping och kliniken har en även en gynekologisk vårdavdelning. Dessutom har kliniken en läkare och sjuksköterska på plats i Fagersta en dag i veckan.
Vi hanterar cellprovskontroller, patienter med inkontinensbesvär, framfall, endometrios, missfall och de som behöver en abort. Vi har också en jourmottagning dit patienter söker med akuta besvär som blödningar och smärta. Mottagningen består av undersköterskor, läkare, barnmorskor och medicinska sekreterare. Här undersöker och behandlar vi i huvudsak gynekologiska sjukdomar i kvinnans alla åldrar.
Förlossningen
På förlossningen i Västerås föds ca 3000 barn per år. Det som präglar just vår arbetsplats är det nära kollegiala samarbetet. Vi som arbetar här stöttar och hjälps åt i vårt arbete och ser fram emot att välkomna nya kollegor till arbetsgruppen.
Dina arbetsuppgifter
Som undersköterska på förlossningen kommer du att arbeta i vårdpar med en barnmorska där ni tillsammans bistår den födande kvinnan. Som undersköterska hos oss innebär ditt arbete att du hjälper den födande kvinnan med basal omvårdnad och har ett stödjande förhållningssätt. Förutom vårdarbete tillkommer arbetsuppgifter som rengöring och iordningsställande av förlossningssalar, påfyllning av tvätt, förråd och vissa köksuppgifter med mera. I rollen kommer du att möta hela den födande familjen och är på bästa sätt behjälplig i stunden genom ett patientnära vårdarbete och engagemang.
BB
BB Västerås är en avdelning med 22 vårdplatser. Här vårdas kvinnor som genomgått en normal graviditet och förlossning, eller kvinnor med graviditetskomplikationer och eftervård vid komplicerade förlossningar. Vi ansvarar också för vården av de mammor som är inskrivna på neonatalavdelning 69. Till BB hör också en amnings- och återbesöksmottagning där vi tar emot mammor och barn som gått på tidig hemgång och stödjer de mammor som behöver hjälp under hela amningsperioden.
På BB utförs provtagning, screeningundersökningar och i särskilda fall lättare behandlingar av de nyfödda barnen. Vi arbetar i tre team på avdelningen som består av en sjuksköterska/barnmorska och en undersköterska.
Dina arbetsuppgifter
Förutom det allmänna omvårdnadsarbetet är arbetet som undersköterska på avdelningen mycket utvecklande och till stor del sjukvårdstekniskt. Du får lära dig att ta prover venöst på våra nyfödda och utföra de screeningar som görs på alla nyfödda. Amning är en stor del av arbetet och vi arbetar efter en väl genomarbetad amningsstrategi utifrån WHO:s rekommendationer för ett amningsvänligt sjukhus.
Gynekologisk vårdavdelning
Vi behandlar i huvudsak gynekologiska sjukdomar. Vi har 18 vårdplatser på vardagar och 12 på helger.
Dina arbetsuppgifter
Vi arbetar i team med barnmorska, sjuksköterska och undersköterska. Som undersköterska hjälper och stöttar du patienten med basal omvårdnad och efter operation med mobilisering. Provtagning, såromläggningar med mer ingår också. Du dokumenterar i journalsystemet Cosmic och i Obstetris för gravida kvinnor. Vi har även en dagvårdsavdelning där vi ger cancerbehandling (cellgifter).
Kärlkirurgiska kliniken
Kärlkirurgiska kliniken
Om arbetsplatsen
På kärlkirurgen välkomnas du till en arbetsplats med ett familjärt och öppet arbetsklimat. Kliniken har nio vårdplatser för kärlpatienter, en vårdplats för ögonpatienter, tre vårdplatser för obesitaskirurgi och fem vårdplatser för öron-näsa-hals patienter. I vår verksamhet ingår också arteriell och venös avdelningsnära mottagning, avdelningsbunden operationsverksamhet, klinisk forskning och aortascreening.
Dina arbetsuppgifter
Som undersköterska hos oss får du ett omväxlande arbete där elektiv vård varvas med akut. Variationen mellan arbetsuppgifterna är stor och det finns möjlighet att rotera mellan klinikens olika delar: mottagning, avdelning och operation. I dina arbetsuppgifter ingår sedvanliga undersköterskeuppgifter som till exempel kontroll av vitala parametrar som blodtryck, saturation, temp och blodsocker, såromläggningar, katetersättning och omvårdnad och mobilisering efter operation.
Som undersköterska hos oss får du bred kompetens och möjligheten att följa patienten genom hela vårdkedjan, vilket ger dig en nära relation till patienten. I arbetet med patienten kommer du ofta se snabba resultat där du märker att du gör skillnad.
Medicinkliniken
Medicinkliniken
Om arbetsplatsen
Hos oss möter du patienter med många olika diagnoser. Vi vårdar exempelvis patienter med diabetes, Parkinson och hjärtsjukdomar. Vi träffar människor i behov av dialys eller i en akut fas efter en stroke där patienten behöver trombolys. Även åldersmässigt har vi brett spann, du möter äldre, medelålders och unga vuxna hos oss.
De avdelningar som hör till Medicinkliniken är:
- ASN (Akut- stroke och neurologi)
- BMT (Blod- mage- tarm och reumatologavdelning)
- MAVA (Medicinsk akutvårdsavdelning)
- DNL (Diabetes njur- och lungavdelning)
- Hjärtavdelningen.
- Vi har även MIMA (medicinsk intermediär avdelning) och HIA(Hjärtintensivvårdsavdelning).
Patientsäkerhetsarbete och arbetsmiljö är viktiga frågor hos oss, då vi ser att dessa går hand i hand. Kliniken har ett lokalt patientsäkerhetsteam med läkare, verksamhetsutvecklare och vårdutvecklare. Vi är en klinik i ständig utveckling eftersom vården men också samhället omkring oss utvecklas.
Dina arbetsuppgifter
Vi tror att en sommar hos oss kan lära dig mycket. Vi kan absolut ha tuffa dagar med hög arbetsbelastning, men du kommer även ha fantastiska och givande möten med patienter i olika behov av din vård. Du kommer vara delaktig i ett team som gör skillnad, på riktigt.
Dina kollegor kommer bidra till din kompetensutveckling. Du kommer lära dig mer om olika sjukdomar och behandlingar. Kunskap vi tror att du alltid kommer ha nytta av.
Är du sjuksköterskestudent erbjuder vi dig att redan under vårterminen påbörja introduktion till ett sommarvikariat. Vi tror att en tidig och personligt anpassad upplärning skapar trygghet för dig. Vi tror också att det är lättare för dig som student att själv välja tillfällen under våren där det passar dig att gå intropass. Det kommer också finnas tillfällen där du med andra sommarvikarier kommer få en introduktionsdag med olika föreläsningar i områden som är viktiga för oss, våra patienter och dig att ha kunskap i: HLR/ teamträning, basala hygienrutiner men också ämnen som medarbetarskap, delaktighet och klinikens verksamhetsmål.
Dialysmottagningen
Dialysmottagningen är en del av Medicinkliniken och du hittar oss på plan 2 ovanför huvudentrén. Här arbetar vi för att tillsammans leverera en god dialysvård i en respektfull och trivsam miljö. Finner du glädje och stimulans i att möta och vårda människor över längre tid och samtidigt gillar avancerad medicinsk teknik så kan det här vara stället för dig.
Vi ser ständig utveckling som en självklarhet, därför är arbetet i våra ansvars- och utvecklingsområden en viktig del av vår verksamhet och någonting vi hoppas att du vill bidra till.
Dialysmottagningen har dagverksamhet måndag till lördag och har öppet tre kvällar i veckan till kl. 20 (måndagar, onsdagar och fredagar). På vår sektion arbetar vi tvärprofessionellt tillsammans med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, dietist, fysioterapeut, arbetsterapeut och kurator.
Dina arbetsuppgifter
På dialysmottagningen är du som undersköterska både aktiv på behandlingssal och har ansvar för köks- och förrådsuppgifter. Som undersköterska på vår sektion finns möjlighet att rotera mot Diabetes- Njur- och Lungavdelningen.
Onkologikliniken
Onkologikliniken
Om arbetsplatsen
Onkologkliniken är en länsövergripande klinik med verksamhet i Västerås. Utöver slutenvårdsavdelningen utgörs kliniken av en modern strålbehandlingsavdelning, radiofysik, rehabenhet, mottagning, dagvårdsavdelning för medicinska cancerbehandlingar och piccline-mottagning. Enheterna har ett nära samarbete och du har möjlighet att hospitera på de olika enheterna för att få en förståelse för helheten.
Vården på onkologkliniken bygger på att vi ser hela människan och tar hänsyn till fysiska, psykologiska, sociala och existentiella faktorer vilket innebär nära kontakt med både patienter och anhöriga. Klimatet uppmuntrar utveckling och du har stor möjlighet att påverka på din arbetsplats efter intresse och egna ansvarsområden. Vi satsar just nu på deltagande i klinikens tumörteam och förbättrad patientdelaktighet via bed-side rond.
Dina arbetsuppgifter
Som undersköterska gör du skillnad och skapar värde vid varje arbetspass. Tillsammans med din arbetsgrupp skapar du trygghet och förtroende för både patienter och anhöriga. Vi anpassar vården och behandlingar efter varje individ vilket också innebär att ge bästa möjliga vård vid livets slut. Vi försöker, utöver de medicinska insatserna, bidra med de små sakerna som gör skillnad under vårdtiden. Vi tar oss tid för att finnas där, lyssna och samtala.
På vårdavdelningen möter du patienter med nutritionssvårigheter, smärtproblematik, komplikationer till tumörsjukdomen och behandling. Du möter också patienter som inneliggande behandlas med cytostatika och strålbehandling.
Som undersköterska arbetar du i team med sjuksköterska i den direkta omvårdnaden där du ansvarar för arbetsuppgifterna i din yrkesprofession.
Ortopedkliniken
Ortopedkliniken
Om arbetsplatsen
Ortopedkliniken Västmanland ansvarar för den ortopediska vården i länet. I Västerås har ortopedkliniken en mottagning, en rehabenhet och två vårdavdelningar, en med akut inriktning och en med elektiv (planerad) inriktning. På kliniken finns cirka 220 medarbetare.
Genom gemensamt engagemang, driv och framåtanda möter vi våra patienter och den snabba utvecklingen inom ortopedin. Hos oss bidrar alla yrkeskategoriers erfarenheter och kompetenser till en högspecialiserad vård. Vi lägger stor vikt vid god kommunikation, öppen dialog och ett lösningsorienterat förhållningssätt.
Till sommaren söker vi undersköterskor till den akuta avdelningen. Hos oss är det viktigt med samarbete och man ingår i team med undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och läkare. På den akuta avdelningen finns också utskrivningssamordnare, bemanningsansvariga och receptionister.
Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av sedvanliga undersköterskeuppgifter, exempelvis observation, kontroll av patienternas vitalparametrar, blodprovstagning, urinkatetersättning, mobiliseringar, hantering av medicinteknisk utrustning och du närvarar dessutom vid den dagliga ronden. I ditt arbete kommer du möta vuxna patienter med bland annat frakturer som traumatiska skador, ryggsjukdomar och övriga diagnoser relaterade till rörelseapparaten. Du är en viktig del i det dagliga basala omvårdnadsarbetet. På den akuta avdelningen arbetar man antingen dag- och kvällspass eller enbart natt.
Palliativa kliniken
Palliativa kliniken
Om arbetsplatsen
Vi tar emot patienter som är i behov av specialiserad palliativ vård och arbetar utifrån en helhetssyn på människan där ledord som personcentrerad vård, teamarbete, symtomlindring, kontinuitet och stöd till närstående är centrala.
Som medarbetare hos oss är du betydelsefull och vi som arbetar tillsammans med dig är läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och medicinsk sekreterare. Vi värdesätter att du ska trivas hos oss och att vi tillsammans arbetar för att erbjuda en specialiserad palliativ vård som ligger i framkant.
Dina arbetsuppgifter
Som undersköterska hos oss välkomnas du till en trevlig arbetsplats och ett team som ser fram emot att få dig som kollega. Vi är en klinik som befinner sig i helt nya och moderna lokaler anpassade för att kunna erbjuda en högkvalitativ vård. Här finns både den specialiserade palliativa vårdavdelningen och avancerad sjukvård i hemmet (AH-teamet) under samma tak.
Hos oss kan du förvänta dig ett arbete nära patienten och deras närstående. Du har ett stort patientfokus och ger individuellt anpassad vård med målet att på bästa sätt lindra symptom oavsett om de är fysiska, psykiska, andliga eller existentiella. På vårdavdelningen arbetar du som undersköterska tillsammans med sjuksköterska i en lugn och hemtrevlig miljö.
Röntgenkliniken
Röntgenkliniken
Om arbetsplatsen
Röntgenkliniken är länsövergripande verksamhet och utför akut och planerad röntgenverksamhet. Hela kliniken är digitaliserad och hanterar sedvanliga röntgenundersökningar inom uro-gastro, skelett, datortomografi, ultraljud, intervention och MR. På kliniken arbetar 180 engagerade medarbetare som utför ett kvalitativt och professionellt arbete. Vi arbetar med det viktigaste vi vet, att bidra till att våra patienter får de allra bästa förutsättningarna och en omvårdnad som alltid utgår från våra patienters behov.
Vi hanterar cirka 120 000 patientbesök per år, vilket ställer höga krav på våra processer. Vi måste ständigt arbeta med att optimera vårt patientflöde för snabbare och säkrare hantering. För att gå i takt med den snabba tekniska utvecklingen inom röntgen måste vi ständigt hålla oss uppdaterade och omsätta de nya kunskaperna i smarta kompetensutvecklingsinsatser. På röntgenkliniken jobbar vi ständigt med att förbättra vår verksamhet och ser gärna att du medverkar till detta. Vi tror på samverkan och att det utvecklar såväl individ som verksamhet.
Dina arbetsuppgifter
Som undersköterska ansvarar du i första hand för att patienten ska få ett bra omhändertagande före, under och efter röntgenundersökningen. Du kommer att hjälpa röntgensjuksköterskan och läkaren vid undersökningen. I din roll ingår också att se till att utrustningen som används vid undersökningen är i sin ordning. Enklare dokumentation och receptionsarbete ingår också i arbetsuppgifterna.
Urologkliniken
Urologkliniken
Om arbetsplatsen
Vi är en klinik med öppet klimat och god gemenskap. Urologen är en bred och spännande specialitet vilket gör att du som undersköterska kommer att utvecklas och växa i din profession. Vi är en kirurgisk enhet med både planerad och akut verksamhet, specialinriktad mot urologi. Här utreds, behandlas och opereras patienter med sjukdomar i urinvägarna.
De vanligaste sjukdomarna i den planerade slutenvården är cancer, avflödeshinder för urinen samt njursten. Exempel på akuta besöksorsaker är njurstensanfall, urinstämma, urinvägsblödning, njur- och urinvägsinfektioner och patienter med cancersmärta.
Mottagning
På mottagningen genomförs alla typer av urologiska utredningar av förhöjt PSA, vattenkastningsbesvär, urinstämma, hematuri, trång förhud, fimosis, och stenbehandling.
Avdelning
På avdelningen har vi både akutsjukvård med intag dygnet runt från akuten och vi har även elektivt intag. Vi vårdar primärt patienter med olika sjukdomar i urinvägarna.
Dina arbetsuppgifter
På mottagningen assisterar du läkare vid mindre kirurgiska ingrepp, till exempel cystoskopi, biopsitagning. Du har även telefonrådgivning. Vid avdelningen deltar du i omvårdnadsarbetet kring patienter, förbereder patienter inför operation, omvårdnad av patienter efter operation, omhändertagande av akut sjuka patienter och omhändertagande av patienter i livets slutskede.
- Skriv ut
- Dela texten
- Ändrad den: 17 januari 2023