Vårdgivare och samarbetspartners-logotyp (till startsidan)
För vårdgivare och samarbetspartners

Läkarstudenter

Region Västmanland erbjuder kliniska utbildningsplatser för läkarstudenter från Uppsala och Örebro universitet. Placering sker både inom slutenvård och inom primärvård. Under respektive Universitetsblock nedan, kan du läsa mer inför din placering.

Observera!
Studentboendet i Västerås är stängt 
sedan den 1/1-24
!

Övergripande information inför din praktik - Västerås slutenvård

Kom ihåg!

  • Ta med giltig id-handling, namnskylt och hänglås första dagen.
  • Ta med ditt SITHS-kort (e-tjänstekort) som du fått från skolan samt tillhörande koder. Du behöver gå till Regionhuset, ingång 4 (E-legitimation) för att ladda ner passagebehörigheter samt ladda ned certifikat på ditt SITHS-kort om du inte varit hos oss tidigare.

Sjukanmälan/frånvaro

Blir du sjuk, försenad eller på annat sätt inte kan komma till praktiken, meddela respektive handledare/administratör på den klinik du har din placering.

Boende

Studentboendet i Region Västmanland har stängt. Studenter behöver dagspendla förutom i de fall adekvat dygnsvila inte kan tillgodoses.

Resor/transport

Buss 773, 774 och 874 går från Centralstationen i Uppsala och stannar vid sjukhuset i Västerås, Skiljebomotet och Knektgatan. Se bifogade kartor. Kör du egen bil, kan parkeringskort köpas digitalt. Om man önskar reseersättning, lämnas kvitto på bussresor till ALF-kansliet i Uppsala.

Lunch

Restaurang Höjdpunkten finns på sjukhusområdet. Vi huvudentrén finns Café Bigarrå. I Psykiatrihuset finns även Café le Coin som serverar diverse lunchrätter. Du kan givetvis ta med dig lunch och äta på respektive klinik där du har din placering.

AT-centrum

AT-centrum finns på ingång 1, våning 11. På AT-centrum finns kök, matsal och tillgång till arbetsplatser för den som önskar. Om du väljer att använda AT-centrums lokaler, delar du med alla andra användare framförallt AT-läkare, på ansvaret att hålla det snyggt och rent samt t ex hjälpa till att plocka i och ur diskmaskiner. Matsal och kök kan vid enstaka tillfällen vara bokade på grund av utbildningar för AT-läkare - information om detta sätts upp i god tid på synliga platser på AT-centrum. Arbetskläder hämtas ut på respektive klinik. På AT-centrum finns omklädningsrum som får användas. Man kan även använda omklädningsrummet på respektive arbetsplats. Dörrarna till AT-centrum är öppna under dagtid kl. 08.00-16.00.

Kommer du inte in på AT-centrum ska du kontakta Studierektor på följande mejl: studierektor.lakarstudenter@regionvastmanland.se eller via telefon 021-175972.

Apotek

Apotek finns i entréhallen. Öppettider: måndag – fredag 08:00-16:30.

Bibliotek

På plan 0, ingång 1 (huvudentrén), finns ett medicinskt bibliotek med facklitteratur, tidskrifter inom medicin och omvårdnad samt olika databaser för att söka efter litteratur och vetenskapliga artiklar. Här finns också ett allmänt bokbestånd med skön-, fack- och barnlitteratur och ljudböcker.
Öppettider: måndag-torsdag 09:00-17:00 samt fredag 10:00-16:00.

Sjukhuspräst

I händelse att du under din tid hos oss känner att du behöver mer hjälp och stöd i jobbiga situationer som kan uppstå, utöver vad din handledare kan ge, är du välkommen att kontakta Sjukhuskyrkan på telefonnummer 021-17 38 37.

Klinikinformation

Klicka på läkarstudent Uppsala och ta del av klinikernas information som sin verksamhet.

Kontakt

Vid frågor eller problem som uppstår kan du kontakta Studierektor för läkarstudenter inom Region Västmanland: tel 021–175972 eller via mejl: studierektor.lakarstudenter@regionvastmanland.se

Välkomna till oss i Region Västmanland!
Studierektor för läkarstudenter

Övergripande information inför din praktik - Köpings slutenvård

Inför din placering i Köping

Du tillhör de läkarstudenter som under terminen kommer att bli placerad i Köping.
Ditt schema utgår från läkarnas arbetstider, måndag – torsdag 07.30 – 16.15, fredag 07.30 – 15.00. Du kommer att få ett mejl med praktisk information inför att du börjar din placering. Namn på dina handledare och mer detaljerat schema får du när du kommer.

Läkarna har vanligen gemensamt morgonmöte kl. 08.00. Klinikmöte med föreläsningar tisdagar och onsdagar. Läkemedelsinformation torsdagar. Rond på avdelning kl. 09.00

Vi träffas vid huvudentrén, entré 1 kl 07.45

Vi kommer då att gå igenom de praktiska detaljerna med passerkort och inloggningsuppgifter samt presentera medicinkliniken.

Boende

Vi har reserverat ett rum på STF Vandrarhem Tre Knektar som ligger på promenadavstånd från sjukhuset. Det är bokat från kvällen innan du börjar här.

Rumsbokning med information sänds till din mailadress innan din placering.

Inför din placering här vill vi att du i god tid bekräftar att du tagit del av rumsbokningen.

OBS! Om du ändrar din placering eller måste avboka ditt boende är vi tacksamma om du gör det snarast eller senast 3 veckor innan din placering här.

Efter kontakt med Vandrarhemmet för incheckning får du en kod till ytterdörren. Rumsnyckeln lägger de sedan i ett fack där du kan hämta den.

Öppettider                                   
09.00-12.00 och 13.00-14.00 vardagar

Telefon reception 0221-244 95, mobil 070-922 42 11
Telefontid 08.00-20.00 alla dagar
Incheckning Enligt överenskommelse per telefon med receptionen
Besöksadress Ågärdsgatan 2D, 731 32 Köping

Rummet disponerar du under hela tiden du är i Köping. På rummet finns pentry med köksredskap och toalett. Gemensam dusch i korridoren. På rummet finns även kabel-TV, nätuppkoppling och storbilds-LCD.

Sjukhus/klinikinformation

Medicinkliniken har en medicinsk akutmottagning med dygnet-runt-verksamhet och ca70 vårdplatser i Köping, fördelade på en hjärtintensivavdelning och tre internmedicinska vårdavdelningar med profilering hjärta/lungor, stroke/rehabilitering och gastroenterologi/nefrologi/hematologi

Övrig verksamhet är dagmedicin, AH-team (avancerad hemsjukvård), Närvårdsteam, KOL- och sviktsteam, infektionskonsult samt fys.lab.

Mer information om sjukhuset, dess utbud, parkering (inkl. karta) och våra enheter som du kan behöva får du på www.1177.se/Vastmanland/hitta-vard/kontaktkort/Vastmanlands-sjukhus- Koping/

Resor/transport

Järnvägs-/busstation cirka 5 minuters gångavstånd från sjukhuset.
Om du önskar reseersättning tar du kontakt med GU-ALF-kansliet i Uppsala.

Att ha med

  • Medtag legitimation
  • Namnskylt
  • SITHS-kort (e-tjänstekort) med koder
  • Bekväma skor och ett hänglås till det klädskåp du får låna.

Sjukanmälan/frånvaro

Om du blir sjuk, försenad eller får annat förhinder under din placering hos oss vill vi att du ringer till Astrid Sundlöf, tfn 0221-26140 och meddelar detta, om inget svar fås, ring till Gunilla Dahlkvist tfn 0221-26125

Om Köping – uppleva och göra

Här får du tips! Kultur, fritid & natur - Köpings kommun (koping.se)

Väl mött!

Astrid Sundlöf
Utvecklingssjuksköterska                                                                                       
astrid.sundlof@regionvastmanland.se  
Tel 0221-261 40                                      

Gunilla Dahlkvist
Administrativ sekreterare
gunilla.dahlkvist@regionvastmanland.se
Tel 0221-261 25

Läkarstudent Uppsala

Information inför din placering på klinik

Nedan hittar du information inför din placering på klinik. Observera att förkortningen LP6 menas det nya 6-åriga läkarprogrammet.

Läkarstudent Uppsala, Termin 10 och 11. Nya 6-åriga läkarprogrammet

Denna sida är under uppbyggnad och anpassas till det 6-åriga läkarprogrammets kommande praktikplaceringar från VT26, information fylls på allt eftersom.

Läkarstudent Örebro

Välkommen till din primärvårdsplacering i Region Västmanland!

Här hittar du en del information och en länk till en samlad sida över regionens vårdcentraler där du också finner kontaktuppgifter till den vårdcentral som du är placerad hos.

Inför din placering så kommer du att få ett välkomstbrev av studierektor med information om sekretess, vårdhygien och nedladdning av certifikat till ditt SITHS-kort. Det är viktigt att du tar del av informationen och följer de anvisningar som står i mailet.

Det finns 28st vårdcentraler i Region Västmanland. Av dem är 17 st privata vårdcentraler och 11 st vårdcentraler är regionens intraprenaddrivna, Närvården. De vårdcentraler som tar emot läkarstudenter från Örebro Universitet är lokaliserade i västra och norra länsdelen men även två vårdcentraler i Västerås erbjuder VFU platser.

Ta gärna kontakt med din vårdcentral i god tid innan praktiken börjar.
Hitta kontaktuppgifter och läs mer om den vårdcentral som du ska göra VFU hos via denna länk: Vårdcentraler i Västmanland (regionvastmanland.se)

Har du frågor eller funderingar kan du ta kontakt med studierektor för läkarstudenter.

Varmt välkommen till Region Västmanland!

Johanna Gmeiner
Studierektor
johanna.gmeiner@regionvastmanland.se
Telefonnummer: 021-175972

Läkarstudenter som studerar utomlands

Läkarstudenter som studerar utomlands kan ansöka om praktikplats i vår region. Du behöver vara folkbokförd i Sverige för att kunna ansöka. Är du folkbokförd i Västmanland eller i närliggande län anses det vara meriterande. Praktikplatser erbjuds endast i mån av plats. 

Ansök via följande länk: KliPP - Region Västmanland (ready.se)

Ansökan ska vara inskickad senast den 15 april för höstterminen respektive den 15 oktober för vårterminen. När du skickat in din ansökan sker en bedömning av den. Begäran av kompletterande information kan komma att ske. Du blir endast kontaktad om praktik bedöms kunna erbjudas. 

6-åriga läkarprogrammet

Det finns en introduktionsfilm att ta del av om det 6-åriga läkarprogrammet vid Uppsala universitet.

Syftet med filmen är att ge en inblick i programdesignen i allmänhet och principen för klinisk placering i synnerhet.
Den vänder sig särskilt till den som ska göra observationer och ge återkoppling gentemot läkarstudenter under klinisk undervisning och tjänstgöring.
Filmen kommer ingå i en kommande webbaserad handledarutbildning, men kan också ses som en fristående introduktion till upplägget av programmet.

Här kan du se filmen


Kontakt

Johanna Gmeiner

Studierektor CIFU Utbildning
021 - 17 59 72

Godkänn vårt användande av kakor (cookies)

Region Västmanland använder kakor (cookies) och andra liknande tekniker på våra webbplatser. Du kan själv kontrollera vilka kakor som får placeras i din webbläsare och du kan ändra dina inställningar när som helst via länk i sidfoten. Läs mer om vad regionen använder kakor till och gör sen dina val.

In English

Inställningar för kakor

Här kan du välja vilka kategorier av kakor (cookies) som ska vara aktiverade.

Denna kategori består av kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera korrekt.

Denna kategori består av kakor som ger oss statistik och anonymiserad data som visar hur våra webbplatser används och gör det möjligt för oss att rätta till fel och förbättra webbplatserna.

Denna kategori består av kakor från tredjepartstjänster som bland annat möjliggör uppspelning av video och länkning till våra sidor och flöden i sociala medier.

In English