Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Person sitter med dator i köket

Utveckla ditt ledarskap

Vår styrka ligger i våra medarbetare. Därför är det viktigt för oss att identifiera, utveckla och skapa möjligheter för dem som vill växa i sitt ledarskap.

Regionen behöver ansvarstagande ledare som omfamnar nya arbetssätt och idéer. På så sätt fortsätter vi utveckla våra gemensamma kunskaper, processer och värderingar Vi erbjuder flera olika utbildningar inom ledarskap, beroende på vilken roll och erfarenhet du har. Här kan du läsa om några av dem. 

Chef eller ledare?

Det är kanske inte alltid helt enkelt att se skillnaden. Som chef leder du på ett eller annat sätt, men som ledare är du inte alltid chef. För oss i Region Västmanland är chefsuppdraget en egen yrkesroll. Det är den formella överenskommelsen mellan dig och oss som arbetsgivare. Som chef företräder du regionen både intern och externt och ansvarar för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ledarskapet å andra sidan är den viktigaste kompetensen för att du ska bli framgångsrik som chef. Det är något du kan tränas i. Från grundläggande ledarskap till strategiskt ledarskap. Vårt chefsutvecklingsprogram är indelat i olika moduler och anpassas efter var du befinner dig i ditt ledarskap. 

För dig som är nyfiken på chefskapet

För dig som intresse och ambition att utvecklas mot en framtida chefsroll finns programmet Morgondagens chef. Syftet med programmet är att ge kunskap och en tydlig bild av vilka utmaningar ett chefsåtagande i Region Västmanland innebär, insikt kring dina egna förutsättningar och en vilja att leda.

För dig som leder utan att vara chef

För dig som har en ledande arbetsroll, till exempel sektionsledare, arbetsledare eller projektledare finns till exempel möjlighet att utvecklas genom Grundläggande ledarskap, GL.  Det är en ledarutbildning som handlar om att du ska förstå dig själv och andra genom din ledarroll. Här får du insikter för att kunna bidra till arbetsgruppen eller teamets framgång, med tydligt fokus på vad som motiverar andra och hur du kan förstå och kommunicera med andra

För dig som chef 

Under 2017 införde vi ett chefsutvecklingsprogram i tre steg. Programmet riktar sig till chefer under olika faser i ledarskapet, utifrån erfarenhet. Chefsprogram 1 innehåller obligatorisk kunskap och vänder sig till nya chefer och har ett tydligt fokus på rollen som arbetsgivarföreträdare som stödjer chefsuppdraget hos oss i Region Västmanland. Programmet är skräddarsytt och innehåller till exempel kommunikation, ekonomi, arbetsmiljö och arbetsrätt. 

Under programmet får du kunskaper i alla de system som är nödvändiga för att du som chef ska kunna verkställa dina mandat. Utbildningen anpassas efter vilken förvaltning du tillhör.

När du är en mer erfaren eller senior chef finns chefsprogrammet 2 och 3 som ytterligare utforskar det personliga ledarskapet. Innehållet i de programmen kan du läsa mer om i broschyren: Vårt nya vidareutvecklade program för chefer och ledare i Region Västmanland.

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor