Till innehåll
Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Unga studenter arbetar på en uppgift.

Vad händer med resultaten?

Målet med Liv och hälsa ung är att bidra till att barn och unga ska få möjlighet till en god och jämlik hälsa och likvärdiga livsvillkor. Genom undersökningen får vi veta mer om var det finns problem och vad som fungerar bra. Då kan vi skapa rätt förutsättningar och se till att insatser sätts in.

Om resultatet

Resultaten är en viktig del i Region Västmanlands styrande dokument och övergripande arbete med planering och prioriteringar främst gällande hälsofrämjande och förebyggande insatser för barn och unga. Underlagen används också i forskning för att bättre förstå vad det är som gör att hälsan bland unga inte är jämlik och för att utveckla metoder som mäter psykiskt välbefinnande.

Resultaten ska användas av många, till exempel personer som arbetar med politik, inom elevhälsan, med kultur- och fritidsfrågor eller av unga själva.

Fördjupade analyser kring resultaten, skillnader mellan grupper och förändringar över tid kommer att genomföras löpande under de kommande tre åren. De presenteras i nyhetsbrev, rapporter och vetenskapliga artiklar.


Kontakt

Enheten för folkhälsa


Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor