Till innehåll
Vårdgivare och samarbetspartners Vårdgivare och samarbetspartners
För vårdgivare och samarbetspartners

GDPR

Personuppgifter och dataskydd

Dina personuppgifter skyddas av dataskyddsförordningen, också kallad GDPR. Dataskyddsförordningen trädde i kraft den 25 maj 2018 och ersatte personuppgiftslagen (PuL).

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all typ av information som kan identifiera en levande person, till exempel ett personnamn, personnummer, kontaktuppgifter, ett identifikationsnummer, en lokaliseringsuppgift, ip-adress eller bildupptagning.

Så hanterar vi dina personuppgifter inom Sjukhusbiblioteket

När du blir låntagare på Sjukhusbiblioteket Västerås registrerar vi följande personuppgifter om dig:
• Namn
• Personnummer
• Folkbokföringsadress
• Telefonnummer
• E-postadress
• Arbetsplats

Vi behöver ditt personnummer för att kunna identifiera dig som unik låntagare hos oss. På det sättet kan ingen annan använda ditt konto. Vi använder dina kontaktuppgifter för att skicka meddelanden om dina lån och reservationer. Vi använder uppgift om arbetsplats för att skicka böcker och artiklar via internposten.

Hur länge sparas mina personuppgifter?

När du registrerar dig som låntagare ingår du ett avtal med oss. Avtalet gör att du får använda bibliotekets tjänster. Dina personuppgifter sparas så länge som vi behöver uppgifterna.

Om du inte längre vill att vi ska ha tillgång till dina personuppgifter kan du be att bli borttagen som låntagare. Då måste du besöka ett bibliotek personligen. Om du väljer att bli borttagen så kan du inte längre använda bibliotekets tjänster.

Vill du kontakta oss så mejla oss på sjukhusbiblioteket(@)regionvastmanland.se eller ring 021-17 34 40

Godkänn vårt användande av kakor (cookies)

Vi använder cookies och andra liknande tekniker på våra webbplatser. Du kan själv kontrollera vilka cookies som får placeras i din webbläsare och du kan ändra dina inställningar när som helst via länk i sidfoten. Läs mer i vår Cookie policy och gör sen dina val.

Inställningar för cookies

Här kan du välja vilka kategorier av cookies som ska vara aktiverade.

Denna kategori består av cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera korrekt.

Denna kategori består av cookies som ger oss statistik och anonymiserad data som visar hur våra webbplatser används och gör det möjligt för oss att rätta till fel och förbättra webbplatserna.

Denna kategori består av cookies från tredjepartstjänster som bland annat möjliggör uppspelning av video och länkning till våra sidor och flöden i sociala medier.