Till innehåll
Vårdgivare och samarbetspartners Vårdgivare och samarbetspartners
För vårdgivare och samarbetspartners
Vårdgivare och samarbetspartners

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bibliotekets miljö

Välkommen till Sjukhusbiblioteket

På biblioteket hittar du böcker, databaser och e-tidskrifter inom främst medicin och omvårdnad samt andra ämnen med anknytning till hälso- och sjukvård. Dessutom har vi ett allmänt bokbestånd med skön- och facklitteratur för både vuxna och barn.

BIBLIOTEKET STÄNGT TILL 7/2 2021!

På grund av Covid-19 och nya restriktioner håller biblioteket stängt för fysiska besök till 7 februari 2021. Det innebär att vi inte heller har meröppet för anställda. Regionanställda kan reservera böcker och få biblioteksservice via våra digitala tjänster.
Vi skickar reserverade böcker med internposten till alla anställda inom Region Västmanland och privata vårdgivare med regionavtal.

Återlämningsskåp finns på ingång 1 punkt G, utanför biblioteket, vid ”kirurgtorget” samt på ingång 2, 31 och 29.

Personal inom Region Västmanland har tillgång till bibliotekets resurser via intranätet Arbetsplatsen.

Nytt bibliotekssystem!

Sjukhusbiblioteket har bytt till ett nytt webbaserat bibliotekssystem, Koha. 19 november körde vi igång med det nya systemet. Vi ber om överseende för eventuella problem i samband med övergången.

Nytt godkännande för lagring av personuppgifter

I och med bytet av bibliotekssystem behöver alla registrerade låntagare hos oss godkänna på nytt att vi lagrar personuppgifterna i Koha enligt GDPR. Vi spärrar alla låntagare och därefter får var och en muntligt eller skriftligt via mail godkänna att uppgifterna sparas i det nya systemet. Kontrollera gärna att era låntagaruppgifter är aktuella.

Du
kan inte logga in på ditt bibliotekskonto innan du meddelat oss dina låntagaruppgifter och vi har uppdaterat användarnamn och PIN-kod!

Här hittar du information om covid-19!

Information om Sjukhusbibliotekets nya lånevillkor!

Vi uppdaterar våra lånevillkor på grund av den nya dataskyddsförordningen, GDPR, som gäller fr o m 2018-05-25.

När du registrerar dig för att bli låntagare, eller när du godkänner att ditt barn registrerar sig för att låna, ingår du ett avtal med sjukhusbiblioteket där du förbinder dig att följa sjukhusbibliotekets lånevillkor samt godkänner att dina personuppgifter registreras i sjukhusbibliotekets låntagarregister. 

Vi hänvisar nya låntagare att registrera sig via vår katalog Koha.
OBS! Denna funktion är inte aktiverad ännu.

Läs mer om våra låneregler och krav- och ersättningsrutiner i vår folder "Information & låneregler".

I avvaktan på besked om när vi kan öppna upp igen för fysiska besök arbetar vi under våra aktuella öppettider. 

Öppettider

Måndag - tisdag    09.00 - 16.00
Onsdag                       10.00 - 16.00
Torsdag - fredag    09.00 - 16.00

Dag före röd dag stänger biblioteket kl. 15.00.

Om Sjukhusbiblioteket

Sjukhusbiblioteket på Västmanlands sjukhus i Västerås erbjuder en mängd resurser för personal inom hälso- och sjukvård, patienter och närstående samt studenter och övriga besökare.

Sjukhusbiblioteket är ett medicinskt bibliotek med facklitteratur, e-tidskrifter inom medicin och omvårdnad, samt olika databaser för att söka efter litteratur och vetenskapliga artiklar.

Här finns också ett allmänt bokbestånd med skön-, fack- och barnlitteratur samt ljudböcker, tidskrifter och tidningar. På biblioteket finns gratis wi-fi.

För anställda i Region Västmanland och för privata vårdgivare som har avtal med Region Västmanland finns mer information på intranätet Arbetsplatsen.


Kontakta biblioteket