Till innehåll
Vårdgivare och samarbetspartners Vårdgivare och samarbetspartners
För vårdgivare och samarbetspartners
Vårdgivare och samarbetspartners

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SITHS

SITHS-kortet är din elektroniska tjänstelegitimation som du använder för att identifiera dig. Kortet kan både användas fysiskt som passerkort och elektroniskt för att logga in i olika IT-system.

SITHS-kortet är en elektronisk tjänstelegitimation för både fysisk och elektronisk identifiering och kan bland annat användas till säker inloggning i olika IT-system. SITHS är anpassat till alla nationella tjänster inom e-hälsa, vilket gör att du kan komma åt information och logga in system vart du än befinner dig i landet.

För att kunna använda ditt kort krävs en kortläsare som är kopplad till din dator samt en programvara installerad som stödjer din e-legitimation. 

SITHS-kort i Region Västmanland

Det finns två olika slags SITHS-kort:

  • Ordinarie kort med foto och logotyp, giltighetstid 5 år. Ordinarie kort innehåller både en personlig e-legitimation och en så kallad tjänstelegitimation.  Kortet används vid anställningar längre än 6 månader.
    För fotografering i Västerås se länk under Relaterade länkar. För fotografering på andra orter i Västmanland, ta kontakt med Vårdvalsenheten genom Kontaktcenter på telefonnummer 021-17 30 00.

  • Reservkort utan foto, försedda med logotyp och texten 'Reservkort'. Reservkort har en begränsad giltighetstid, max 6 månader. Reservkort innehåller enbart en så kallad tjänstelegitimation. Kortet används vid anställningar kortare än 6 månader.

Ditt SITHS-kort och dess koder är en personlig värdehandling. Skydda kortet och koderna så att ingen annan kan använda kortet. Enbart du som användare ska ha koderna till ditt kort. All aktivitet med ditt kort loggas och otillbörlig aktivitet betraktas som dataintrång.

Kortläsare för SITHS-kort

Vi rekommenderar kortläsaren Omnikey 3121 (stående), som kostar omkring 200-300 kr. Kontakta Region Västmanlands IT-Support på telefon 021-17 35 00 för att få tillgång till drivrutiner.

Återlämning SITHS-kort

Om du inte längre har något uppdrag kopplat till/inom Region Västmanland skickar du ditt SITHS-kort för avregistrering till:

eTjänstekort/e-leg
Västmanlands sjukhus Västerås
Ing 4
721 89 Västerås