Logotyp Region Västmanland

Nyheter 2022

• Kultur på skoltid – mål för framtida garanti

Länets barn och unga ska kunna ta del av kultur på skoltid. Det är målet med den kulturgaranti som Region Västmanland utvecklar tillsammans med kommunerna och övriga aktörer inom ramen för regional kulturplan 2023-2026. Enligt planen ska även kulturskolorna i Västmanland stärkas.

• Livmoderhalscancer kunde ha förhindrats – om riktlinjerna efterlevts

Trots regelbunden uppföljning efter tidigare cellförändringar utvecklade en patient en livmoderhalscancer – vilket sannolikt hade kunnat undvikas om behandlingsriktlinjerna följts fullt ut. Därför anmäler Region Västmanland händelsen enligt lex Maria.

• Allt färre utbildar sig inom vård, omsorg och industriteknik

Statistikmyndigheten SCB har på uppdrag av Sveriges regioner tagit fram regionala utbildnings- och arbetsmarknadsprognoser.Dessa ligger till grund för en rapport som Region Västmanland sammanställt.