| Utveckling och tillväxt

Därför behövs en regional plan för transportinfrastruktur

Du som bor i Västmanland ska kunna bo och arbeta i hela länet, oavsett om du väljer att bosätta dig på landsbygden eller i en tätort. Du ska själv kunna styra över din vardag och samtidigt få ditt livspussel att fungera. För att det ska vara möjligt behövs en fungerande infrastruktur.

Infrastrukturen är en förutsättning vare sig du väljer att gå, cykla, åka kollektivt eller bil. Men på samma gång som infrastrukturen är en förutsättning så skapar den barriärer för både människor, djur och natur.

– Därför är det viktigt att jobba strategiskt med infrastrukturfrågor. Att planera för så goda effekter som möjligt med så lite negativa effekter som möjligt, säger Jessica Cedergren, infrastrukturstrateg i Region Västmanland.

Infrastrukturen är betydelsefull för Västmanlands utveckling

En väl utbyggd infrastruktur möjliggör ett långsiktigt och hållbart samhälle. En infrastruktur som ger god tillgänglighet för både invånare och näringsliv är betydelsefull för Västmanlands utveckling. Samtidigt måste de investeringar som görs vara både kloka och genomtänka för att fungera i dag, likväl som de har förutsättningar att fungera i 100 år framåt.

Region Västmanlands ansvar för infrastruktur avser både en väl fungerande kollektivtrafik och transportinfrastruktur. I filmen nedan sammanfattar Jessica Cedergren vårt arbete.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?