Färna - en plats för själen
- Färna för en bättre miljö
- Färna för ekologisk och lokalproducerad mat
- Färna för ett jämställt och inkluderande besöksmål
Här på Färna Herrgård arbetar vi alltid utefter att vara ett hållbart val för våra gäster, medarbetare och samhälle.
Vi är Svanen-märkta sedan 2016 och har däri tagit ett helhetsgrepp om vårt miljöarbete med att bland annat minska klimatbelastningen, bidra till renare mark och vatten, öka den biologiska mångfalden samt ha tydliga rutiner för våra inköp.
Maten är en viktig del av vårt erbjudande! Vi är KRAV-märkta och värnar mycket om våra nära bönder. Det är dem vi träffar, där vi hälsar på djuren och tittar på odlingarna vilket gör att vi vet vad det är vi serverar på tallriken. De naturliga råvarorna som är i säsong är grunden i all vår matlagning. Till vår hjälp har vi våra nära bönder, Bergslagens skogar och den egna köksträdgården. Våra menyer följer råvarornas säsong – det är då råvarorna är som bäst.
Vi värnar om att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats där vi har förtroende samt tillit till varandra. Vi ser mångfald som en styrka då vi dag har flertal nationaliteter arbetande hos oss och där vi lär oss av varandra, vilket är helt fantastiskt. Vår ambition är inte bara att ge tillbaka utan också kunna bidra till branschens framtid genom att vara aktiv i samarbete med skolor och lärlingsutbildningar.