Region Västmanland logotyp
Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Västmanlands nya regionala kulturplan 2023-2026

Hur ser politiken i Västmanland på kulturen och kulturplanen?

I en serie poddar har vi ställt fem frågor till åtta kulturintresserade politiker i länet.

Frågorna handlar om ett nationellt mål, ett regionalt mål, vilken kultur de själva konsumerar, hur skulle kulturlivet i Västmanland skulle se ut om de fick bestämma och vad som är viktigt för dem gällande kulturlivet i Västmanland. De åtta politikerna är: Agne Furingsten Liberalerna, Jan Johansson Moderaterna, Lena Johansson Socialdemokraterna, Per Blomström Sverigedemokraterna, Malin Gabrielsson Kristdemokraterna, Anders Westin Centerpartiet, Markus Lindgren Miljöpartiet och Fredrik Stockhaus Vänsterpartiet. Den som ställer frågorna och fotograferar heter Johan Lunner.

Agne Furingsten Liberalerna

Lyssna på podden i spelaren.

Agne Furingsten Liberalerna. Han är klädd i svart polotröja, svart skinnväst och skinnkavaj, har grått hår och skägg. I bakgrunden ser man hus, buskar och en cykelbana i oskärpa.

Jan Johansson Moderaterna

Lyssna på podden i spelaren.

Jan Johansson Moderaterna. Han är klädd i svart t-shirt, skjorta och jacka, jackan har guldknappar och Jan har mörkt kort hår och bär glasögon med svarta bågar. I bakgrunden ser man ett fält och en skog i oskärpa.

Lena Johansson Socialdemokraterna

Lyssna på podden i spelaren.

Lena Johansson Socialdemokraterna. Hon är klädd i en brun v-ringad topp och en ljus kofta, hon har långt mörkt hår uppsatt i en svans och uppsatt på huvudet nästan som ett diadem sitter ett par mörka läsglasögon. I bakgrunden ser man ut genom ett fönster som har gröna växter på fönsterbrädet.

Per Blomström Sverigedemokraterna

Lyssna på podden i spelaren.

Per Blomström Sverigedemokraterna. Han är klädd i en mörk pikétröja och grå kavaj, har grått kort hår och skägg, ovanpå huvudet sitter ett par solglasögon. I bakgrunden ser man en samling träd i oskärpa.

Malin Gabrielsson Kristdemokraterna

Lyssna på podden i spelaren.

Malin Gabrielsson Kristdemokraterna. Han är klädd i svart v-ringad tröja, har långt vågigt brunt hår och glasögon med mörka bågar. I bakgrunden ser man tre tavlor i oskärpa.

Anders Westin Centerpartiet

Lyssna på podden i spelaren.

Anders Westin Centerpartiet. Han är klädd i oregelbundet rutig skjorta i färgerna blått, grått och vitt. I bakgrunden ser man björkar, granar och sly i oskärpa.

Markus Lindgren Miljöpartiet

Lyssna på podden i spelaren.

Markus Lindgren Miljöpartiet. Han är klädd i en mellanblå jeansskjorta med tryckknappar, har mörkt hår och skägg. I bakgrunden ser man en bokhylla fylld med gamla böcker i oskärpa.

Fredrik Stockhaus Vänsterpartiet

Lyssna på podden i spelaren.

Fredrik Stockhaus Vänsterpartiet. Han är klädd i svart t-shirt och mörkblå skjorta, har ett halsband, långt mörkt hår och gråsprängt skägg. I bakgrunden ser man lekredskap i en lekpark i oskärpa.