Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Svartån vid Forsby

Om Västmanlands län

Västmanland är länet som sträcker sig mellan Hjälmaren och Mälaren upp i Bergslagen. Västmanlands län ligger i en del av Sverige med hög ekonomisk tillväxt.

Fakta om Västmanland

Västmanlands län har ungefär 271 000 invånare på en yta om 5 118 kvadratkilometer. Mer än hälften av den marken är skog, och ungefär en tiondel är vatten. Du hittar mer fakta om Västmanlands län hittar du på webbplatsen regionfaktas web regionfakta.com/vastmanland.

Kommuner i Västmanland

Västmanlands län består av tio kommuner. Du kan läsa mer på respektive kommuns webbplats.

Arboga

Fagersta

Hallstahammar

Kungsör

Köping

Norberg

Sala

Skinnskatteberg

Surahammar

Västerås

Västmanlands näringsliv

Västmanlands län har en lång industritradition, med en tyngdpunkt på tillverkning av avancerade industrivaror. De senaste årtionden har länets många globala företag vuxit och utvecklats i snabb takt. Utvecklingen har omvandlat Västmanland till ett län som kännetecknas av service, forskning och utveckling. Region Västmanland samverkar med kommunerna, näringslivet och andra organisationer för att uppnå de nationella målen för regional tillväxtpolitik.

Om vårt näringslivsarbete

Besök Västmanland

I Västmanland kan du uppleva vacker natur med sjöar, skogar och berg, och vandra genom traditionella industristäder och bruksorter som Skultuna, Sala och Västerås. Turistinformation om Västmanland finns på webbplatsen vastmanland.se.

Vastmanland.se

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor