Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

| Utveckling och tillväxt

Västmanlands läns besöksnäring växer hållbart.

Västmanlands läns besöksnäring växer hållbart och består av verksamheter som ger livskraft till invånare, besökare och samhället i stort – i hela regionen.

En stark näring som lockar hit besökare både privata och konferensgäster har stor påverkan på sysselsättningen, för länets attraktionskraft och för Region Västmanland. de Wilde Outdoor har nominerats till Stora turismpriset – ett gott exempel på upplevelseföretagande i besöksnäringen som stärker den lokala ekonomin i Västmanland.


- ”Vi skapar attraktionskraft genom hållbar tillväxt”, säger Henrik Wester, turismchef i Region Västmanland. Vi arbetar tillsammans med många av länets turismaktörer för att locka fler besökare till regionen. Främst dem som vill lära om vår kultur och livsstil, som vill uppleva vår natur och våra traditioner, gärna genom fysiska aktiviteter. Vårt fokus är att öka kännedomen och intresset för vad som går att uppleva här i regionen snarare än att marknadsföra länet som helhet.

- Ett gott exempel på en aktör som starkt bidrar till ovanstående är de Wilde Outdoor som är länets kandidat till Stora Turismpriset 2017, avslutar Henrik Wester.

Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. De Wilde Outdoor är ett familjedrivet företag som på kort tid har skapat upplevelser med en unik bredd – allt från guidningar till fots och på vattenvägar till guidningar från luften. Deras upplevelser lockar besökare från både närområdet som internationellt och gästerna ger genomgående högsta omdömen på TripAdvisor, Google och på företagets Facebooksida. Företaget är med andra ord en god förebild för besöksnäringen i regionen och en positiv kraft för den lokala och regionala utvecklingen.   

- Det känns riktigt roligt att uppmärksammas på detta sätt. Stora turismpriset lyfter fram mycket av det vi vill uppnå med vår verksamhet. Vi är ett familjedrivet företag som erbjuder spännande och lärande upplevelser i samarbete med andra lokala verksamheter, säger Christian de Wolde ägare till de Wilde Outdoor.

Tillväxtverket är huvudman för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, och delar ut Stora Turismpriset. Priset är på 100 000 kronor. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats. Stora turismpriset delas ut iden 7 december i Stockholm i anslutning till SKL-konferensen som handlar om besöksnäringen.

Kontaktperson:
Henrik Wester. Turismchef Regin Västmanland
henrik.wester@regionvastmanland.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor