| Politik

Tyck till om kulturen!

Invånarna i Västmanland får tycka till om kulturen.

Regionen har till uppgift att utveckla kulturen i länet. Kulturplanen är Region Västmanlands program för hur regionen och kommunerna tillsammans med kulturinstitutioner, kulturskapare, föreningar, företag och invånarna kan skapa förutsättningar för att alla som bor i länet ska ges tillgång till ett rikt och varierat kulturutbud. Kulturplanen har ett tydligt medborgarfokus och därför genomför vi lokala samråd i varje kommun.

- Vi vill att kulturen ska vara aktiv, kreativ och mångfacetterad så att den är en naturlig och viktig del i västmanlänningarnas liv, säger regionrådet Karin Thorborg (V) ordförande i Samverkansgruppen Kultur och idrott i Region Västmanland.

Med start den 7 november öppnar Region Västmanland upp en enkät via regionens Facebooksida. Då kan alla som bor i Västmanland tycka till om kulturutbudet i länet. Svaren på frågorna och synpunkter på kulturutbudet publiceras sedan i våra egna mediekanaler så som regionens webbsida och Facebooksida, säger Lena Karlström, kulturchef i region Västmanland.

Kulturplanen 2019-2022 ska präglas av Västmanlands egna ambitioner och förutsättningar. Kulturplanen ska peka ut övergripande strategier, insatser och utvecklingsområden för fyraårsperioden.

- Kulturplanen ska fungera som ett planeringsverktyg för kulturutvecklingen i Västmanland och där är det viktigt att vi samlat invånarnas synpunkter och önskemål på kulturen.

För mer information om kulturdialogen, vänligen kontakta;

Karin Thorberg, Regionråd (V), Ordförande i Samverkansgruppen kultur och idrott.
E-post. karin.emilia.thorborg@regionvastmanland.se

Lena Karlström. Kulturchef, Region Västmanland.
E-post. lena.karlstrom@regionvastmanland.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?