| Utveckling och tillväxt

Framgångsrik besöksnäring skapar sysselsättning i regionen

Den 19 juni arrangerade Tillväxtverket "Turismens årsbokslut". En presentation om turismens omsättning i Sverige 2016. 10 procent fler i Västmanland är sysselsatta i besöksnäringen. Näringsminister Mikael Damberg (S) medverkade och kommenterade den nationella utvecklingen.

Besöksnäringen skapar värde

Tillväxtverket presenterar siffror för turismens omsättning i hela landet för 2016 som visar hur stor betydelse turismen har för Sverige när det gäller jobb och export. Region Västmanland visar siffror för besöksnäringens utveckling i Östra Mellansverige, genom kompletterande statistik.

Arrangemanget genomförs på Kokpunkten och The Steam Hotel, och har valts för att det är ett bra exempel på hur företagsutveckling inom turism kan se ut. Med utgångspunkt i det gamla ångkraftverket har de har skapat både en destination och upplevelse som bidrar till kulturminnesvård och utveckling av Västmanlands turism.

Mer underlag ger bättre gästupplevelser

Regionen mäter besöksnäringen med egna metoder som utöver nationell tillväxtdata fokuserar på ökad lönsamhet hos enskild företag. Förutom att beskriva marknaden med antal gästnätter och hur mycket pengar besökare spenderar, ger den extra informationen stöd till enskilda företag och möjlighet att förbättra besöksupplevelsen och öka lönsamheten på befintliga gäster.

För frågor eller mer information om besöksnäringen i Region Västmanland, vänligen kontakta:
Henrik Wester, turismchef
henrik.wester@regionvastmanland.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?