Vårdgivare och samarbetspartners Vårdgivare och samarbetspartners
För vårdgivare och samarbetspartners

Nyhetsbrevet Digitalt

• Skrivbord med en dator och ett headset

Användningen av digitala videomöten ökar

Användningen av digitala videomöten har ökat kraftigt under de senaste månaderna. Maria Österberg, Förvaltningen för Digitaliseringsstöd berättar att det i samband med Coronapandemin blev det en rejäl ökning av digitala möten, från ca 27.000 st i mars till 55.000 st i april

• Tjej sitter med en dator på bordet framför sig

Sala kommun ser positiva effekter med åtkomst till patientjournalerna

I samband med pågående Coronapandemi fick Västmanlands samtliga kommuner erbjudande om läsbehörighet till patientjournalerna i Region Västmanland, Sala nappade på möjligheten.

• Grafisk bild på en sjuksköterska

Digital rådgivningsmottagning

Under Coranapandemins utbrott har flertalet initiativ tagits för att öka kapaciteten i vården. Ett av dem är införandet av digital rådgivningsmottagning, regionen har pratat om det tidigare men nu beslutades det att starta.

• Digital meeting

Ny konferensutrustning skapar effektivare Skypemöten

Det pågår ett arbete med att skapa förutsättningar för bra möten via Skype. Centrum för Digitalisering har tagit fram en standardiserad lösning för konferensutrustning där fokus har legat på enkelhet och användarvänlighet.