Vårdgivare och samarbetspartners Vårdgivare och samarbetspartners
Vårdgivare och samarbetspartners

Nyhetsbrevet Digitalt

• Digital meeting

Ny konferensutrustning skapar effektivare Skypemöten

Det pågår ett arbete med att skapa förutsättningar för bra möten via Skype. Centrum för Digitalisering har tagit fram en standardiserad lösning för konferensutrustning där fokus har legat på enkelhet och användarvänlighet.

• Sari Stenås och Susanne Fronda

Arbetet med Digitalt vårdmöte fortsätter

Pilotprojektet med att ge verksamheter möjlighet att använda tjänsten för Digitalt vårdmöte fortsätter. Nu har ytterligare ett antal verksamheter möjlighet att använda den nya tjänsten. Digitalt vårdmöte är ett sätt för vårdpersonal och patienter att mötas i ett videosamtal.

• Digitala kallelser

Under våren genomförs en förstudie inom Region Västmanland kring möjligheterna att ersätta dagens manuella och pappersbaserade kallelser med digitala kallelser. I nuläget skickar Regionen årligen ut ca. 270 000 kallelser från Cosmic.

• Dator och anteckningsblock

Behandling Internet KBT (iKBT)

Centrum för digitalisering har sedan årsskiftet arbetat med införande av tjänsten Internet KBT (Kognitiv Beteendeterapi) till vårdcentralerna i Regionen. Införandet har pågått i primärvården under våren och i juni kan 12 privata och offentliga vårdcentraler erbjuda tjänsten.