Till innehåll
Vårdgivare och samarbetspartners Vårdgivare och samarbetspartners
För vårdgivare och samarbetspartners
Vårdgivare och samarbetspartners

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Cosmic

Cosmic är Region Västmanlands journalsystem och används av region, kommun och privata vårdgivare. Här kan du som användare ta del av manualer, skapa ärenden till Cosmicsupporten och komma i kontakt med användarstödsförvaltningen.

Cosmic e-learning

Användarutbildningen i Cosmic sker genom e-learning. Som läkare och sjuksköterska måste du utöver att titta på filmerna även certifiera dig i läkemedelsmodulen. Cosmic e-learning kan nås från Cosmic Produktion - Meny/Hjälp/Användarstöd-Film eller via Cambios hemsida.

Det går att logga in som sig själv genom att skriva in mailadress och lösenord. Har du glömt bort lösenordet kan ett nytt skickas genom att du kickar på "Har du glömt ditt användarnamn eller lösenord".

Cambio inloggning

När du är inloggad med din egen inloggning kan du välja vilken yrkesrollspaketering du vill titta på eller söka efter enstaka filmer om du så önskar. De filmer du har sett sparas och du kan se vilka filmer som är klara. Även utsedd person i verksamheten kan ta ut statistik vilka som har sett vilka filmer.

Lek- och lärmiljö

Det finns en Lek- och lärmiljö som alla användare har tillgång till. Lek- och lärmiljön finns på alla datorer som har Cosmic installerat. Under Startmenyn/Landstingsprogram/Cosmic hittar du Cosmic R8.1 Lek&Lär. I denna miljö kan du öva de moment du sett på i e-learningen. Lek- och lärmiljön är inte en kopia av produktionsmiljön, du kommer alltså inte att hitta exakt just din enhet. Du väljer att använda den enhet som mest liknar den du vanligen arbetar på, till exempel vårdcentral. Kontaktpersoner har fått ett antal inloggningar ni kan använda i er verksamhet.Du kan arbeta med vilken patient som helst, slå in ett årtal och sök patient. Lek- och lärmiljön rensas regelbundet.

Om Lek- och lärmiljön inte funkar eller du inte kan logga in så ska du vända sig till Cosmic-supporten.