Vårdgivare och samarbetspartners Vårdgivare och samarbetspartners
Vårdgivare och samarbetspartners

Nyheter Elektronisk journal

Här hittar du nyheter och information från Elektronisk journal. Klicka på de olika kategorierna för att sortera nyheterna.

• Journalstöd

Ändring av benämning Missbruk

Benämningen Missbruk ändras i alla dokumentationsmallar till Skadligt Bruk; anamnessökordet Bruk/Missbruk/Beroende ändras således till Bruk/Skadligt bruk/Beroende.

Cambio användardag

Varmt välkommen till Cambios användardag 2020!

• Läkemedel och Remisstöd

Historiska listan i läkemedelsmodulen i Cosmic

Rättning på seghetsproblemen som funnits i Historiska listan är nu åtgärdade. Denna förbättring gör att det går att använda funktionen för att leta fram information över tid.

Driftstopp Cosmic natten mellan 11-12 december

Viktig information att sprida till alla i er verksamhet: Natten mellan den 11 – 12 december klockan 00:00-06:00 kommer vi ha ett driftstopp i Cosmic för att lägga in rättningar vi fått.

Lek & Lär stängt

Lek & Lär miljön kommer att vara stängd 2/12 och 3/12.

Påminnelse om Driftstopp 2019-11-26

Driftstopp 2019-11-26 Viktig information att sprida till alla i er verksamhet: Natten mellan den 26 och 27 november klockan 00:00-06:00 kommer vi ha ett driftstopp i Cosmic för att lägga in rättningar vi fått.

• Seghetsproblematiken i Cosmic

Segheten i Cosmic beror på felaktigheter i produkten/felaktig minneshantering, ett fel som drabbat samtliga Cosmickunder som uppgraderat till version R8.2.

Cosmic Läskopia

Det har genomförts en analys av felet som uppstod i Cosmic Läskopia i samband med uppgraderingen av Cosmic 23-24 oktober.

Driftstopp - nytt datum!

Det driftstopp som var planerat till 11-12 november flyttas nu istället fram till 26 - 27 november.

• Allmän information

Stora problem med seghet i Cosmic

Cosmicförvaltningen arbetar just nu intensivt tillsammans med leverantören för att komma till rätta med de allvarliga seghetsproblem som finns vid olika arbetsmoment i Cosmic.

• Läkemedel och Remisstöd Användarstöd

Dos saknas vid förskrivning av befintlig ordination

Det kan uppstå problem med recepten i Utkorgen då en förändring skett i produktkatalogen

• Läkemedel och Remisstöd Användarstöd

Problem med kopiering av text

Kopiering av text från Internetsidor samt Worddokument med mera orsakar problem med ordinationer vid förskrivning

• Läkemedel och Remisstöd Användarstöd

Tooltip i läkemedelslistan saknar receptinformation

Det är framförallt Primärvårdens läkare, med zoominställning på 2 år, som saknar denna tooltipinformation.

Driftstopp 2019-11-12

Viktig information att sprida till alla i er verksamhet: Natten mellan den 12 och 13 november klockan 00:00-06:00 kommer vi ha ett driftstopp i Cosmic för att lägga in rättningar vi fått.

• Läkemedel och Remisstöd Användarstöd

Förändring gällande paket i läkemedelsmodulen

I och med uppgraderingen till R8.2 är logiken för läkemedelsordination med paket delvis förändrad.

ID-kontroll i sökordsmallar

I samband med start av självincheckning den 17 oktober så ber vi er se över er möjlighet att dokumentera ID-kontroll i era sökordsmallar.

• Användarstöd

NEWS

NEWS kommer att byta ut till NEWS 2. Detta kommer att ske 14/10 2019 då även Cosmic uppdateras.

Driftstopp Cosmic

Driftstopp Cosmic natten mellan 23-24 oktober

• Journalstöd Användarstöd

Sökord och journalmall Tidiga hypoteser tas bort i Cosmic

Region Västmanland får inte längre undanhålla information från patienter under sökord "Tidigare hypoteser"

Problem med radiologisvar

Vi har problem med radiologisvar som inte läses in i Cosmic. Det gäller svar från Fysiologkliniken och undersökningarna Ekokardiografi samt Lungfunktion/Spirometri.

Rättade och kvarvarande fel i Cosmic R8.2

Här visas de fel som är rättade från leverantör samt de fel som är kvarvarande efter uppgraderingen av Cosmic. Leverantören arbetar på att lösa problemen så snart som möjligt.

Kända fel i Cosmic R8.2

Följande avsnitt innehåller beskrivning av kända fel i Cosmic R8.2 uppgradering.

Driftstopp i Cosmic 2019-09-21

Viktig information att sprida till alla i er verksamhet: Den 21 september mellan klockan 10:00-22:00 kommer vi ha ett driftstopp i Cosmic.

Tolkbehov

På förekommen anledning påminner vi om att det är viktigt att i Cosmic fylla i om patienten har ett tolkbehov.

• Läkemedel och Remisstöd Patientadministrativt stöd Journalstöd Användarstöd Allmän information

Nyheter i Cosmic version R8.2

Cosmic kommer att genomgå en större uppgradering och ett driftstopp är planerat till lördagen den 21:a september 2019, mellan klockan 10:00 och 22:00. Störningar kan även förekomma under söndagen den 22:a september. .

• Användarstöd Allmän information

Möjlighet att ställa frågor om nyheter i Cosmic inför uppgraderingen

Inför uppgraderingen av Cosmic den 21 september kommer vi finnas tillgängliga för frågor i Ljusgården, Västerås sjukhus samt via Skype.

Inför uppgradering av Cosmic till version R8.2

Under helgen vecka 38 den 21 september kommer Cosmic att uppgraderas till version R8.2. Här kommer information inför uppgraderingen.

• Patientadministrativt stöd Allmän information

Känt fel i Cosmic

Ett fel i patientlisten i Cosmic har upptäckts.

• Patientadministrativt stöd

Kassavisning 2019

I maj och juni hölls informationsträffar för berörd personal rörande kassan och turister i Vårdskolans aula.

Ny sökväg till Elektronisk journal

En ändring av sökvägen till Elektronisk Journal på Vårdgivarwebben

Driftstopp Cosmic

• Allmän information

Störningar i Cosmic och övriga journalsystem

Den 12 juni kommer det att genomföras en uppgradering av brandväggar med tillhörande hård och mjukvara.