Vårdgivare och samarbetspartners Vårdgivare och samarbetspartners
Vårdgivare och samarbetspartners

Nyheter Elektronisk journal

Här hittar du nyheter och information från Elektronisk journal. Klicka på de olika kategorierna för att sortera nyheterna.

Tolkbehov

På förekommen anledning påminner vi om att det är viktigt att i Cosmic fylla i om patienten har ett tolkbehov.

• Läkemedel och Remisstöd Patientadministrativt stöd Journalstöd Användarstöd Allmän information

Nyheter i Cosmic version R8.2

Cosmic kommer att genomgå en större uppgradering och ett driftstopp är planerat till lördagen den 21:a september 2019, mellan klockan 10:00 och 22:00. Störningar kan även förekomma under söndagen den 22:a september. .

• Användarstöd Allmän information

Möjlighet att ställa frågor om nyheter i Cosmic inför uppgraderingen

Inför uppgraderingen av Cosmic den 21 september kommer vi finnas tillgängliga för frågor i Ljusgården, Västerås sjukhus samt via Skype.

Inför uppgradering av Cosmic till version R8.2

Under helgen vecka 38 den 21 september kommer Cosmic att uppgraderas till version R8.2. Här kommer information inför uppgraderingen.

• Patientadministrativt stöd Allmän information

Känt fel i Cosmic

Ett fel i patientlisten i Cosmic har upptäckts.

Kassavisning 2019

I maj och juni hölls informationsträffar för berörd personal rörande kassan och turister i Vårdskolans aula.

Ny sökväg till Elektronisk journal

En ändring av sökvägen till Elektronisk Journal på Vårdgivarwebben

Driftstopp Cosmic

• Allmän information

Störningar i Cosmic och övriga journalsystem

Den 12 juni kommer det att genomföras en uppgradering av brandväggar med tillhörande hård och mjukvara.

• Läkemedel och Remisstöd Allmän information

Utskrifter Läkemedelsmodul och Beställning- och svar

Det genomförs just nu ett arbete för att uppdatera alla utskrifter i Cosmic Läkemedelsmodul samt Beställning- och svar/analyser (inklusive etiketter).

Lek&Lär

Under vecka 25 kommer Cosmic Lek&Lär inte att vara tillgänglig eftersom miljön under denna vecka kommer att uppgraderas till en ny version (Cosmic R8.2).

• Läkemedel och Remisstöd Allmän information

Utskrivningshjälp

Klinikapotekarna som tillhör Enheten för Sjukvårdsfarmaci (tidigare Läkemedelsenheten) startar nu ett samarbete med LäkarGruppen och Zethelius där ett nytt arbetssätt ska testas som benämns "Utskrivningshjälp".

Driftstopp röntgen/fysiologen

Den 28 maj kl.19.00-01.00 har röntgenkliniken och fysiologkliniken ett planerat driftstopp på grund av uppgradering.

Nyhet i bokningsunderlag - självincheckning

Under hösten införs central självincheckning inom Västmanlands sjukhus. Separat information har skickats ut från projektet "Receptioner med självincheckning"

Gemensamma dokument, Operationskliniken

Operationskliniken använder sig av ett gemensamt dokument ”Sammanfattning IVA"

Webcert och Windows 10

Vid utfärdande av Webcert-intyg på datorer som har Windows 10 är det problem med att läkarna kastas ut från Webcert till Cosmic när ett intyg signerats.

Systemunderhåll röntgen/fysiologen

Onsdag den 17 april kl. 06.00-07.00 har röntgen/fysiologen ett systemunderhåll.

Remisser till Primärvården

Från 1 maj ska alla remisser som skickas till primärvården ha respektive Familjeläkarmottagning som remissmottagande enhet.

• Läkemedel och Remisstöd

Driftstopp i Pascal

Onsdag den 10 april kl. 22:30 – torsdag den 11 april kl. 06:00 produktionssätter eHälsomyndigheten release 17.1.5.

Sammanhållen journal

Utifrån den pilot som genomfördes under 2018 med sammanhållen journalföring mellan Region Västmanland och Västerås stad, så har det fattats beslut om ett breddinförande där legitimerad personal som arbetar inom Västerås stads Hälso- och sjukvård kommer ingå i sammanhållen journalföring.

Självbetjäning i Lek-och Lär

Nu är självbetjäningen konfigurerad och kan provas i Lek- och lär miljön.

Rättningar och Nyheter i LINK

I och med uppgraderingen av Cosmic den 5-6 mars kommer rättningar och nyheter i LINK.

Driftstopp 2019-03-05

Natten mellan den 5 och 6 mars klockan 00:00-06:00 kommer vi ha ett driftstopp i Cosmic för att lägga in rättningar vi fått.

Samordning

Nytt sökord ”Samordning” i vårdplansmallen ”Utskrivningsplanering”.

KIBI Base

Onsdag 20 februari kl 17:00 – 00:00 kommer det att vara ett driftstopp i KIBI Base på grund av uppgradering.

Vårddatasammanslagning

Vårddatasammanslagning görs nu på alla okända patienter som identifieras på sjukhuset.

Kontaktregistreringskassor

Vissa enheter har flera kontaktregistreringskassor. Detta p g a att det i början inte gick att logga in flera stycken samtidigt i en kassa, vilket det gör nu.

Rättning av Cosmic 2019-02-05

Driftstopp 2019-03-05

In- och utskrivningsorsaker

Förändringar gällande in- och utskrivningssätt i Cosmic görs 2019-02-04. Nedan finns beskrivet hur de som kommer finnas kvar ska användas.

Ny vårdplansmall för sårbehandling

Ny journalmall Tredje person

Tredje person är en ny sökordsmall som införs i Cosmic från 1 januari 2019. I sökordsmallen ska känsliga uppgifter samlas och kommer att undanhållas för visning i e-tjänsten Journalen.