Till innehåll
Vårdgivare och samarbetspartners Vårdgivare och samarbetspartners
För vårdgivare och samarbetspartners

Fria lätta Ig-kedjor, P-/S-

  • Alternativa sökord
    FLC i plasma, kappa, lambda
  • Remiss
    E-remiss Cosmic i första hand. Svar följer på papper. Alternativt pappersremiss KKF (Akademiska).
  • Remisslänk
  • Provtagning/ Provtagningsmaterial
    1 LiHeparin-rör med gel, alternativt 1 gelrör (gul propp), alternativt 1 EDTA-rör. Minsta provmängd 200 µL.
  • Kommentar/ Viktigt att veta
    Både fria kappa- och lambda-kedjor kommer att analyseras och dess kvot beräknas eftersom alla tre uppgifterna behövs för adekvat diagnostik.
  • Lämnas till
    Klinisk kemi
  • Analyserande laboratorium
    Akademiska laboratoriet Uppsala
  • Provhantering på laboratoriet
    Centrifugera och avskilj plasma/serum.
  • Förvaring, hållbarhet och transport efter provhantering
    7 dygn i kyl, annars frys. Om provet når analyserande lab inom 23 timmar kan provet skickas i rumstemperatur. Undvik att tina/frysa provet upprepade gånger.
  • Skickas till
    Klinisk kemi och farmakologi Akademiska sjukhuset Ingång 61, 2 tr 751 85 Uppsala Tel: 018-611 42 05
  • Informationskälla
  • Uppdaterad
    2019-06-25
    av JR

Godkänn vårt användande av kakor (cookies)

Vi använder cookies och andra liknande tekniker på våra webbplatser. Du kan själv kontrollera vilka cookies som får placeras i din webbläsare och du kan ändra dina inställningar när som helst via länk i sidfoten. Läs mer i vår Cookie policy och gör sen dina val.

Inställningar för cookies

Här kan du välja vilka kategorier av cookies som ska vara aktiverade.

Denna kategori består av cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera korrekt.

Denna kategori består av cookies som ger oss statistik och anonymiserad data som visar hur våra webbplatser används och gör det möjligt för oss att rätta till fel och förbättra webbplatserna.

Denna kategori består av cookies från tredjepartstjänster som bland annat möjliggör uppspelning av video och länkning till våra sidor och flöden i sociala medier.