Till innehåll
Vårdgivare och samarbetspartners Vårdgivare och samarbetspartners
För vårdgivare och samarbetspartners
Vårdgivare och samarbetspartners

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Självhjälpcenter

Erbjuder stöd genom självhjälpsgrupper där deltagarna kan få och ge stöd.

Att träffa andra med liknande erfarenheter i en Tellus självhjälpsgrupp kan göra att man mår bättre, och hittar styrka att gå vidare. Stödet i gruppen kan göra skillnad! 

Vi ordnar lokal och man träffas två timmar en gång i veckan. En igångsättare är med de första fem gångerna, och därefter träffas gruppen på egen hand. Gruppen fortsätter att träffas så länge deltagarna önskar. Tystnadslöfte är det första som beslutas, tillsammans med andra gemensamma regler som ska gälla i gruppen. Vi besöker grupperna regelbundet.

Det finns stor bredd på vilka ämnen som grupperna samlas kring. Det kan vara relationsfrågor, svåra livssituationer, att leva med ett sjukdomstillstånd eller samtal kring en ny fas i livet såsom att ha separerat eller bli pensionär. Vi startar löpande nya grupper. 

Du kan beställa vår folder via receptionen på Regionhuset, reception.regionhuset@regionvastmanland.se eller tel. 021-17 45 30 eller maila oss på sjalvhjalp@regionvastmanland.se.

Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg - ring 021-48 18 701

Köping, Arboga och Kungsör - ring 021-48 18 701

Västerås, Sala, Hallstahammar och Surahammar - ring 021-48 18 700

Det går också bra att maila till sjalvhjälp@regionvastmanland.se för alla orter.

Din patient kan själv kontakta oss och ange namn och telefonnummer så återkommer vi med en tid för besök så snart som möjligt. Vi träffar alla som vill vara med i en grupp i ett informationssamtal då vi berättar mer om hur det fungerar i grupperna. Samtalet är också till för att vi tillsammans kommer överens om vilket ämne som kan passa. Väntetiden till önskad grupp varierar beroende på hur vanligt temat är och hur många som samtidigt kan en viss tid och dag. En ny grupp startar när minst fem personer anmält sig till samma ämne.

Mer information om verksamheten finns på 1177.