Till innehåll
Vårdgivare och samarbetspartners Vårdgivare och samarbetspartners
För vårdgivare och samarbetspartners
Vårdgivare och samarbetspartners

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

1177 Vårdguiden

1177 Vårdguiden är Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård och ägs gemensamt av alla regioner.

Till 1177 Vårdguiden på telefon kan invånare ringa för sjukvårdsrådgivning. På 1177.se finns råd om hälsa och vård, e-tjänster och kontaktuppgifter till vården. All kommunikation från Region Västmanland som handlar om hälsa- och vård och riktar sig till invånare ska kommuniceras under det gemensamma varumärket för Region Västmanland och 1177 Vårdguiden.

1177 Vårdguiden på telefon

Region Västmanlands sjuksköterskor som jobbar på 1177 på telefon svarar på frågor, bedömer personens behov av vård, ger råd och vägleder rätt i vården. De ger också information om hur vården i Region Västmanland fungerar. Tjänsten är både regional och nationell. Region Västmanland driver sin egen sjukvårdsrådgivning på telefon men ingår i ett nationellt nätverk och följer nationella kvalitetsnormer.

1177 Vårdguiden på telefon (1177.se)

1177.se

1177.se är 1177 Vårdguiden på nätet. Det är Region Västmanland och övriga landsting och regioners samlingsplats för råd, information, inspiration och e-tjänster för hälsa och vård. Användare på 1177.se kan läsa om sjukdomar, behandlingar, regler och rättigheter eller ställa en anonym fråga och få ett personligt svar. Det finns och tjänst för att hitta och jämföra vårdmottagningar och använda e-tjänster för olika vårdärenden.

Texterna är skapade i samråd med läkare, sjuksköterskor, tandläkare och apotekare från hela landet. Den nationella redaktionen tar fram nationella texter som visas i alla landsting. Region Västmanlands specifika texter, så kallade regionala tillägg, ansvarar respektive faktaägare och Kommunikationsenheten i Region Västmanland för. Innehållet bearbetas och granskas i flera steg före publicering och texterna uppdateras regelbundet. Webbplatsen är fri från kommersiella intressen.

I tjänsten Hitta vård på 1177.se kan invånare hitta kontaktuppgifter, öppettider och övrig information om vård- och tandvårdsmottagningar i Västmanland. En användare kan också jämföra tillgängligheten mellan olika vårdcentraler och se omdömen från patienter.

1177.se

Hitta vård i Västmanland på 1177.se

 

1177 Vårdguidens e-tjänster

Genom att logga in i e-tjänsterna på 1177.se kan invånare och patienter göra sina vårdärenden och kommunicera med vården dygnet runt. I e-tjänsterna finns det möjlighet att ställa frågor till läkare eller sjuksköterskor, förnya recept, önska tid för besök, avboka-, omboka och ibland också boka en ny tid direkt i en mottagnings tidbok. Inom Region Västmanland är det högt prioriterat att öka möjligheterna för invånare att använda e-tjänster i kontakten med hälso- och sjukvården. Det utvecklar verksamheter, öka tillgängligheten till vården och följer övrig samhällsutveckling.

Läs mer om 1177 Vårdguidens e-tjänster

Umo.se

Umo.se är ett komplement till landets ungdomsmottagningar och riktar sig till unga personer i åldrarna 13 - 25 år. Webbplatsen fungerar också som en kunskapsresurs för professionella som möter unga i sitt arbete. Umo.se har uppdaterat och kvalitetssäkrat innehåll med information och svar på frågor inom områdena sex, hälsa och relationer. Till skillnad från på 1177.se så finns inga möjligheter för mottagningar Region Västmanland att göra egna regionala tillägg på sajten.

Ungdomsmottagningen på nätet (umo.se)


Kontakt

Victoria Knudsen

Förvaltningsledare
021 - 17 63 58

Åsa Lundin

Förvaltningsledare IT
021 - 17 30 65