Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Utveckla företag på landsbygden i Västmanland

Projektet syftar till att öka kännedomen om företag på Västmanlands landsbygd och deras behov och förutsättningar inom digitalisering.

Insatser inom digitalisering för att stärka näringsliv och företagande

Vi är mitt i en digital omställning. Större organisationer har bättre förutsättningar att tänka nytt och driva utvecklingen framåt än små och medelstora företag. Som en del i Landsbygdsuppdraget genomför Tillväxtverket insatser inom digitalisering särskilt riktade till små och medelstora företag på landsbygderna. Insatserna ska stärka näringsliv och företagande, oavsett bransch, förutom jord- skogsbruk och fiske i produktionsledet. Region Västmanland driver ett av de 13 projekt som finansieras av Tillväxtverket. Projektet pågår till mars 2021.

Beskrivning av satsningen

Projektet inventerar vilka företag som finns på landsbygden samt genom dialog med företagen skapa en bild av behov och förutsättningar att driva företag på landsbygden. Underlaget används därefter i workshop tillsammans med det näringslivsfrämjande systemet* för att skapa en ökad kännedom om företagen.

*Kommunernas näringslivsenheter, Almi Mälardalen, Region Västmanland, Västmanlands turism, Coompanion Mälardalen, Länsstyrelsen i Västmanlands län, Leaderområdena i Västmanland och andra relevanta aktörer så som Handelskammaren, Automation Region, Västerås Science park, LRF Konsult med flera.

Mål med arbetet

Målet med projektet är att få en ökad kännedom hos det näringslivsfrämjande systemet om vilka behov och förutsättningar företag på landsbygden i Västmanland har i den digitala omställningen. Kännedomen kan i sin tur bidra till ett ökat stöd till landsbygdens företag.

Tillväxtverket - Utveckla företag på landsbygderna
Tillväxtverkets insatser om digitalisering särskilt riktade till små och medelstora företag på landsbygderna.

Verksamt.se - Hitta rätt hjälp i Västmanland
Här kan du som bor i Västmanland få en samlad bild över regionala stöd och aktuella händelser för dig som driver eller vill starta företag.

Bild på   Ann-Margreth Hammar;

Ann-Margreth Hammar