Till innehåll
Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Fyra personer samtalar.

East Central Sweden – den smarta innovativa regionen

Ambitionen är att East Central Sweden – den smarta innovativa regionen ska bidra till strukturomvandling med inriktning mot smart, hållbar tillväxt genom att samordna regionala, nationella och övriga strategiska satsningar inom smart specialisering.

Med finansiering från:

EUlogo_v_RGB.jpg

Beskrivning av satsningen

Östra Mellansverige (ÖMS) har enats kring fyra viktiga utmaningsområden. Utmaningarna adresseras genom att vi använder de styrkor som finns i varje län, där det investeras långsiktigt. 

Utmaningsområdena är: 

  • Hållbar livsmedelsförsörjning 
  • Life science, fokus välfärdsteknik och ehälsa 
  • Morgondagens energilösningar 
  • Smart industri 

Det finns behov av att skapa en struktur som har överblick och understödjer synergier mellan olika insatser, inom dessa områden, och som drivs av aktörer inom innovationsekosystemet. Genom att främja samspel i ett större regionalt sammanhang kan den samlade kompetensen lyftas fram och bidra till samverkan mellan aktörer, näringsliv och projekt både nationellt och på EU-nivå. 

Samarbetet inom East Central Sweden – den smarta innovativa regionen är en gemensam satsning mellan de fem regionerna Västmanland, Örebro, Sörmland, Uppsala och Östergötland.

 

Mål med arbetet

Det övergripande målet med projektet är att öka tillgängligheten för företag, entreprenörer och andra till den gemensamma innovationskapaciteten i Östra Mellansverige. Det sker genom samarbeten, regionalt, nationellt och internationellt. Förbättrade arbetssätt, samarbetsformer och ledarskap inom områdena bidrar till att fler aktörer kan dra nytta av innovationssystemet och därmed bidra till att Östra Mellansverige blir etablerat som en framstående, innovativ och konkurrenskraftig region. På så sätt kan vi öka företags och entreprenörers tillgång till stöd och till forskningsmiljöer. Steg för steg byggs en stark struktur för att adressera viktiga samhällutmaningar med stöd av det gemensamma smart specialiseringsarbetet.


Kontakt

Bild på Therese Kristensson;

Therese Kristensson

Projektkoordinator
021 - 4818269

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor