Till innehåll
Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Forskare står framför en skärm och studerar data.

Innovation

Genom att stärka företagens arbete med forskning och innovation stärker vi också företagens konkurrenskraft. Företagens förmåga att ta fram nya erbjudanden och lösningar, processer och att samarbeta med andra är viktigt för förnyelsen i företag och länets näringsliv.

Innovation i Västmanland

Innovationer bidrar till länets förmåga att utveckla konkurrenskraften i näringslivet, hållbart och på lång sikt.  Innovationer handlar om att möta människors behov, att skapa ny nytta för till exempel användare, kunder eller brukare. Det kan handla om nya varor eller tjänster, men också om nya sätt att göra affärer, nya processer, sätt att organisera sig på eller att förändra rådande system för att lösa komplexa utmaningar i näringslivet.  

I Västmanland finns många offentligt finansierade organisationer och verksamheter som ger olika stöd till personer med idéer, företag med innovationsprojekt och företag som vill utveckla sin förmåga att leda innovationsarbeten. Innovationsekosystemet träffas regelbundet och arbetar med behoven hos innovationsföretag och skapar insatser för att utveckla fler bärkraftiga innovationer och utveckla processer för innovationer och samarbeten. 

Region Västmanland ska bidra till att det finns goda miljöer och samarbeten för innovationsföretag att få stöd och utvecklas. Vi är delägare i Almi Mälardalen och Västerås Science Park. Vi finansierar också flera projekt som främjar innovationsarbetet i länet. 

Verksamt.se Västmanland

Innovation Region Västmanland

Inom Region Västmanland har vi en verksamhet som arbetar med forskning och innovation inom våra egna verksamhetsområden. Bland annat kan Innovation Region Västmanland stödja personer och företag som vill utveckla innovationer med koppling till hälso- och sjukvård och tandvård. 

Forskning och innovation Region Västmanland


Kontakt

Bild på Mikael Hjorth;
Bild på Pernilla Pettersson;

Pernilla Pettersson

Näringslivsutvecklare
021 - 4818274

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor