Till innehåll
Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

En man gestikulerar och pratar med sin kollega på kontor.

Export och internationalisering

Det ska vara enkelt för företag som vill göra affärer med andra länder att hitta rätt stöd, i rätt tid. Därför samarbetar vi i Västmanland kring export.

Regional exportsamverkan

Exporten är viktig för Västmanland och för Sverige. Att jobba för goda förutsättningar som förenklar en internationalisering av vårt näringslivet bidrar till långsiktig konkurrenskraft och hållbar utveckling i länet. Genom att exportfrämjande organisationer samarbetar i Västmanland och tillsammans med nationella aktörer blir det lättare för företag att hitta rätt stöd, i rätt tid. I Västmanland jobbar vi aktivt med att utveckla den Regional Exportsamverkan vilket är en viktig del av Sveriges export och investeringsstrategi.

TILLV%20Finansiering%20RGB%20Gron.png      EUlogo_v_RGB.jpg

Regional Exportsamverkan

Region Västmanland är ansvariga för Västmanlands Regional Exportsamverkan (RES). Arbetet bedrivs tillsammans med Almi Företagspartner, Handelskammaren Mälardalen, Business Sweden, Exportkreditnämnden och Enterprise Europé Network.
 

Är du nyfiken på en internationell marknad eller vill utveckla din export?

Internationaliseringscheckar ger små företag möjlighet att ta in extern kompetens för att förbereda en internationalisering och exportsatsning. Exportcenter Västmanland underlättar din internationalisering och samverkar för att stödja dig till lyckade affärer utomlands. Här får du snabbt stöd att göra rätt från början.

Är du intresserad av att börja exportera eller utveckla och förstärka din export? Läs mer om och ta del av erbjudandet som finns presenterade på Verksamt.se

Regionalt Exportcenter i Västmanland

Inom den Regionala Exportsamverkan i Västmanland driver vi ett utvecklingsprojekt, Regionalt Exportcenter Västmanland, finansierat av Region Västmanland och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

 

 

Internationalisering av regionens näringsliv

Förutom arbetet med Regional exportsamverkan jobbar vi också för ökad internationalisering av regionens näringsliv. Vi finansierar projekt hos aktörer som Automation Region, Robotdalen, Almi Företagspartner Mälardalen, Mälardalens högskola och Västerås Science Park med flera. Alla dessa aktörer jobbar för att främja nya internationella forsknings- och utvecklingssamarbeten både inom och utanför regionens prioriterade styrkeområden. 

Läs mer

Här kan du läsa Sveriges nya export och investeringsstrategi som presenterades den 13 december 2019 av Utrikeshandelsministern, Anna Hallberg, och Näringslivs- och innovationsminister Ibrahim Baylan.


Kontakt

Bild på Erik Hennerdal;

Erik Hennerdal

Näringslivsutvecklare
021 - 4818033

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor