Till innehåll
Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

En person pratar i telefon medan kollega antecknar.

Utveckla socialt företagande i Västmanland

Socialt företagande och samhällsentreprenörer lyfts allt oftare fram som nödvändiga för att lösa komplexa utmaningar i samhället på nya okonventionella sätt. Projektet är inriktat på att stödja utvecklingen av socialt företagande i Västmanland.

Beskrivning av satsningen

Länets sociala företag och sociala innovationer löser samhällsutmaningar och bidrar därigenom till ett socialt hållbart Västmanland och samhälle. Under 2018 genomförde Region Västmanland en förstudie om socialt företagande i Västmanland där ett flertal insatsområden för att utveckla socialt företagande i länet identifierades. Prioriterade områden är att: 

  • öka kunskapen om sociala företag hos offentliga organisationer 
  • visa på att sociala företag kan drivas affärsmässigt och är ekonomiskt stabilt 
  • inspirera fler till framgångsrikt socialt företagande 

Projektet Utveckla socialt företagande baseras på förstudien och syftar till att öka kunskapen om socialt företagande och samhällsentreprenörskap, förbättra stödstrukturen och möjligheterna för sociala företag att göra affärer med offentlig sektor och övrigt näringsliv. Projektet drivs tillsammans med Coompanion Västmanland och Västerås Science Park under åren 2019 och 2020 och har ekonomiskt stöd från Tillväxtverket. 

Mål med arbetet

Projektets övergripande mål är att synliggöra de sociala företagen i länet, utveckla kunskap om socialt företagande hos offentliga organisationer samt stärka samverkan så att de sociala företagen har bättre möjligheter att bidra till en hållbar tillväxt i Västmanland.


Kontakt

Bild på Karin Julia Martinsson;

Karin Julia Martinsson

Projektledare
021 - 4818251

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor