Till innehåll
Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kvinna arbetar i verkstad.

Näringslivsutveckling

Vi arbetar med länets näringslivsutveckling och kompetensförsörjningsfrågor i syfte att främja hållbar regional tillväxt och stärka länets attraktion nationellt och internationellt.

Vårt uppdrag

Vi samordnar insatser och tar fram strategier för näringslivsutvecklingen i länet. Vår främsta strategi är Affärsplan Västmanland som revideras varje år. Där berörs ämnen om hur vi ska arbeta med tillväxtfrågor, företagsstöd, innovation, turismnäring och kompetensförsörjning. Genomgående i vårt arbete är att systematisk och strategisk förstärka hållbarhetsperspektivet inom Västmanland.

Några aktuella projekt

Vår vision

I Västmanland år 2030 ska företag och entreprenörer uppleva att det finns en positiv kultur och inställning till företagande, samt en vilja och förmåga att stötta deras utveckling hos offentliga och privata aktörer. Fler kvinnor och män har valt att starta företag inom olika branscher och har likvärdiga förutsättningar. Vi har ett stärkt näringsklimat som har lyft länets attraktionskraft och fler nationella och internationella företag har valt att etablera sig i Västmanland. Ett hållbart näringsliv och offentlig sektor omfattar nya och hållbara finansierings- och affärsmodeller, organisationsstrukturer samt en god och hållbar arbetsmiljö med ett tydligt uppfyllande av Agenda2030-målen.

Kontakt

Bild på Christer Alzén;

Christer Alzén

Verksamhetschef

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor