Till innehåll
Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Två tjejer dansar.

Scenkonst

I Västmanland finns det god tillgång till scenkonst, som teater, dans, musik och nycirkus. Institutioner, fria grupper, enskilda kulturskapare och arrangörer skapar tillsammans ett omfattande och varierat utbud av föreställningar och konserter i hela Västmanland.

Västmanlands Teater

Västmanlands Teater är ett kommunalförbund med Region Västmanland (51%) och Västerås stad (49%) som medlemmar. Teaterns uppdrag är att producera, arrangera och stödja teaterverksamhet i Västmanlands län.

Västmanlands Teater

Västmanlandsmusiken

Västmanlandsmusiken är ett kommunalförbund med Västerås stad (90%) och Region Västmanland (10%) som medlemmar. Västmanlandsmusiken finns till stöd för musik- och danslivet i Västmanland.

Västmanlandsmusiken

Riksteatern Västmanland

Riksteatern Västmanland är en samlingsorganisation för länets Riksteaterföreningar. De samarbetar med andra teaterarrangörer samt samordnar, utbildar, förmedlar och inspirerar.

Riksteatern Västmanland

Amatörteaterns Riksförbund Västmanland

Amatörteaterns Riksförbund (ATR) Västmanland utvecklar amatörteatern och erbjuder ett slagkraftigt alternativ till den kommersiella kulturen. ATR är en ideell organisation med uppgift att organisera svensk amatörteater och att stödja den konstnärligt, administrativt och ekonomiskt.

Amatörteaterns Riksförbund Västmanland

Teatercentrum Östra

Teatercentrum är en bransch- och arbetsgivarorganisation för fri professionell scenkonst. Teatercentrum samlar idag nära 100 fria teatrar som genomför över 10 000 föreställningar för mer än runt 700 000 personer varje år.

Teatercentrum

Vår målsättning

All regional kulturverksamhet ska ha en god geografisk spridning i länet och god tillgänglighet. En förutsättning för det rika kulturlivet är samarbeten med lokala arrangörer, föreningar och kulturinstitutioner runt om i länet.

Pågående projekt


Kontakt

Bild på Lena Karlström;

Lena Karlström

Verksamhetschef
021 - 17 34 53

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor