Till innehåll
Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Överblicksbild av entrén på Karlsgatan 2.

Museum, kulturarv och arkiv

I Västmanland finns museer och arkiv med olika inriktning, uppdrag och omfattning. De drivs regionalt, kommunalt, av föreningar eller privata aktörer.

Ett levande kulturarv

Museer och arkiv fördjupar kunskapen om mångfalden i det västmanländska kulturarvet. De förmedlar och väcker opinion, ökar insikten om det förflutna och berikar perspektiven på dåtiden, samtiden och framtiden. De främjar kunskap, kulturupplevelser och fri åsiktsbildning. Hållbar utveckling och bevarande av kulturarv och immateriellt kulturarv är viktiga teman i arbetet. Ett levande kulturarv som bevaras, används och utvecklas i Västmanland stärker den hållbara utvecklingen.

Västmanlands läns museum

Västmanlands läns museum är det enda museet som har hela länet som verksamhets- och ansvarsområde. Övergripande ska länsmuseet bidra till ett livskraftigt kulturliv i hela länet, aktivt medverka i samhällsutvecklingen och bidra till en hållbar regional utveckling.

Västmanlands läns museum

Arkiv

Arkiv Västmanland är en länstäckande organisation som arbetar för att ordna, bevara och tillgängliggöra enskilda arkiv i Västmanland.

Arkiv Västmanland

Kulturarv i Västmanland

Webbplatsen Kulturarv i Västmanland ska vara den givna kunskapskällan kring Västmanlands kulturarv. På webbplatsen kommer du kunna ta del av bilder, läsa artiklar, lära mer om kulturhistoriska miljöer och mycket mer. 

Kulturarv i Västmanland

Pågående projekt


Kontakt


Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor