Till innehåll
Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tärna folkhögskola i solsken.

Folkhögskola, föreningsliv och civilsamhälle

Det livslånga lärandet har en central betydelse för människors utveckling och för att vårt samhälle ska kännetecknas av kunskap, demokratiska värderingar och likvärdighet. I Västmanland finns folkhögskolor, studieförbund och ett rikt föreningsliv, dessa verksamheter arbetar med folkbildning.

Vårt uppdrag

Grunden för folkbildning är gemensam och utgår från livslångt lärande och aktivt medskapande. Vi driver Tärna folkhögskola och lämnar även bidrag till andra folkhögskolor där västmanlänningar studerar. Varje år delar Region Västmanland ut bidrag, kulturstipendier och hedersgåvor som stöd för personer, föreningar och organisationer som arbetar för kulturen i Västmanland. Utöver det ger vi varje år bidrag till organisationer och föreningar som arbetar med regional verksamhet i Västmanland.

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola bedriver utbildnings- och konferensverksamhet med ett varierat utbud av kurser, uppdragsutbildningar och konferenser.

Tärna folkhögskola

Länsbildningsförbundet

Region Västmanland har en flerårig överenskommelse med Västmanlands länsbildningsförbund som är ett regionalt samarbetsorgan för folkbildningen i Västmanland. Medlemmar är studieförbundens distriktsorganisationer och folkhögskolorna i länet.

Västmanlands länsbildningsförbund

Västmanlands Idrottsförbund

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala företrädare. Uppdraget är att stödja, företräda och leda länets idrott.

Västmanlands Idrottsförbund


Kontakt

Bild på Lena Karlström;

Lena Karlström

Verksamhetschef
021 - 17 34 53
Bild på Margareta Wistrand;

Margareta Wistrand

Rektor folkhögskola
0224 - 583 02

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor