Till innehåll
Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tre personer filmar utomhus.

Filmskapande

Vi stödjer filmskapare genom att erbjuda nätverk, utbildning, coachning, ekonomiska stöd och är en samtalspartner på vägen från idé till färdig film.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att främja konstnärlig kvalitet, mångfald och återväxt på filmområdet i Västmanland. För att filmskapare ska kunna bo och verka i Västmanland behöver förutsättningarna förbättras, bland annat genom insatser i form av kompetensutveckling, nätverksstärkande aktiviteter och stöd till produktion av kortfilm och dokumentärfilm. Utöver filmarbetarträffar, kurser och utvecklingsprogram arrangerar vi även regionala filmvisningar och filmtävlingar. Oss kan du kontakta om du vill träffa andra filmare, söker teammedlemmar eller har andra filmfunderingar.

Filmstöd

Den regionala filmverksamheten erbjuder stöd i form av kontanta medel till kortfilm och dokumentärfilm. Stöd kan även ges i form av manus- och klipphandledning eller teknikstöd. I stödet ingår en konsultation med tips och guidning till vidare finansierings- och visningsmöjligheter inom och utom regionen.

Ansök om filmstöd

Kurser och utvecklingsprogram

Kurser och utvecklingsprogram för filmskapare

Vi erbjuder årligen ett antal kurser och utvecklingsprogram för både etablerade och nya filmskapare. De flesta utvecklingsprogrammen för nya filmare arrangeras i samarbete med andra regionala filmverksamheter i Sverige, framför allt Uppsala län, Stockholms län, Sörmland och Örebro län. Förutom ren fortbildning ger utvecklingsprogrammen även möjligheter till nätverksbyggande med andra filmskapare och den professionella filmbranschen.

Just nu finns inga kurser eller utvecklingsprogram att söka. Mer information kommer inom kort.

Filmutbildningar på Tärna folkhögskola

Allmän kurs - film

På Tärna folkhögskola kan du kombinera gymnasiets kärnämnen med filmproduktion och filmkunskap. Du behöver inga särskilda förkunskaper i film utan får lära dig mer om filmproduktion, filmkunskap, redigering och mycket mer.

Tärna folkhögskola Allmän kurs - film

Filmarbetare

Filmarbetare är en förberedande grundutbildning där du lär dig att göra film/klipp/content som du kan använda på din arbetsplats eller som ett avstamp för vidare studier inom film.

Tärna folkhögskola Filmarbete


Kontakt

Bild på Daniel Östborg;

Daniel Östborg

Kulturutvecklare
021-17 58 44
Bild på Emelie Wallgren (föräldraledig);

Emelie Wallgren (föräldraledig)

Kulturutvecklare

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor