Till innehåll
Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ett klipp ur en film som vunnit Guldmisteln. En tjej med gul hatt blickar bortåt.

Filmfestivaler och tävlingar

Aktuella festivaler och tävlingar för dig som är filmskapare eller filmintresserad i Västmanland.

Guldmisteln – Västmanlands regionala filmfestival

Guldmisteln är en regional filmfestival för filmskapare och filmintresserade i Västmanland. Filmfestivalen är en årligen återkommande mötesplats för filmskapare, nya som etablerade. För att anmäla sin film krävs det att filmskaparen är bosatt och verksam i Västmanland, har genomfört inspelning i Västmanland eller har en stark anknytning till regionen. Guldmisteln är öppen för alla från 16 år och uppåt.

Guldmisteln har i år flyttats fram på grund av den rådande situationen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Nytt datum är 19 september och festivalen kommer i år ske i digital form och sändas via nätet.

Guldmisteln 2020

Lördag 19 september kl 14.00

Information och program - Guldmisteln 2020


Guldmisteln är även uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan, 20-21 november 2020. Filmare i åldern 16-26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Västmanland kan kvalificera sig till Novemberfestivalen vid denna uttagning.

Regler

  1. Minst en av regissörerna bor, jobbar, studerar i eller har annan anknytning till Västmanland
  2. Filmerna delas in i tre åldersklasser: Mellanvikt 16 - 19 år, Tungvikt 20 - 26 år samt 27+ från 27 år och äldre. Det är den äldsta regissörens ålder som avgör vilken kategori filmen tävlar och det är regissörens ålder vid filmens färdigställande som räknas
  3. Filmskaparen ansvarar för filmens innehåll. Det innebär att regissören har alla rättigheter till musik, bilder och filmklipp.
  4. Filmen får vara producerad i valfritt format. Eventuell inlämning till Novemberfestivalen sker dock som filmfilm.

Novemberfestivalen – arena för ung svensk film

Guldmisteln är Västmanlands regionala uttagningsfestival till Novemberfestivalen – arena för ung svensk film 20-21 november 2020 i Trollhättan. De filmer som vinner första pris i klasserna Mellanvikt (16-19 år) och Tungvikt (19-23 år) blir direktkvalificerade till Novemberfestivalen. Filmare i åldern 16-26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Västmanland kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning.

Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Det går inte att skicka sin film direkt till Novemberfestivalen. Endast bidrag från en regional uttagning kan delta.

Novemberfestivalen

Regler

För att kvalificera dig till uttagningsfestivalen behöver du följa Novemberfestivalens 9 regler. Läs noga igenom dessa innan du anmäler filmen till Guldmisteln.

Regler Novemberfestivalen

Noomaraton – tävlingen där du gör film på tid

Noomaraton är en tävling där du gör film på tid. Du har 24 timmar på dig att göra en film. Det enda du får veta är tre platser, tre föremål och ett tema. Tävlingen riktar sig till alla, nybörjare som proffs. Tävlingen arrangerades första gången år 2000 av de regionala filmverksamheterna i Sörmland, Uppsala, Örebro och Västmanland. Tio år senare är antalet deltagande län fördubblat, och nu är 19 län landet runt involverade i tävlingen.

2020 arrangeras Noomaraton 5-6 September och du kan redan nu anmäla ditt lag. Senaste dag för anmälan är fredag 4 September.

Anmäl ditt lag: Anmälan Noomaraton

Läs mer om Noomaraton

 


Kontakt

Bild på Daniel Östborg;

Daniel Östborg

Kulturutvecklare
021-17 58 44
Bild på Emelie Wallgren (föräldraledig);

Emelie Wallgren (föräldraledig)

Kultututvecklare

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor