Till innehåll
Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

En tjej visar upp sina händer som är fulla med färg.

Regional konstverksamhet

Den regionala konstverksamheten ansvarar för att utveckla och främja konsten i Västmanland samt att ge fler möjlighet att uppleva och utöva konst.

Vårt uppdrag

I Västmanland finns ett varierat utbud av konstmuseer, konsthallar, gallerier och professionella kulturskapare med olika inriktning, uppdrag och omfattning. Vårt uppdrag är att ge barn och unga möjlighet att skapa och uppleva konst, att utveckla den offentliga konsten och förbättra förutsättningar och villkor för konst och konstnärer i Västmanland. Vi driver olika projekt där vi samarbetar med kommuner, civilsamhälle och kulturskapare i Västmanland.

Ge barn och unga möjlighet att själva skapa och uppleva konst

Den regionala konstverksamheten arbetar med att utveckla den konstpedagogiska verksamheten i Västmanland. Målet är att stärka kompetensen inom konstpedagogik och öka tillgängligheten till konst i Västmanland för att ge barn och unga tillgång till samtidskonst.

Utveckla den offentliga konsten

Den konst som finns i offentliga miljöer är en del av vårt kulturarv och olika platsers historia. Konstverksamheten hjälper kommunerna att bli bättre på att beställa konst och ger konstnärer i Västmanland större möjligheter att få arbeta med konst i offentliga miljöer.

Ge konstnärer möjlighet att arbeta i Västmanland

Den regionala konstverksamheten arbetar för att hjälpa konstnärer att verka i Västmanland genom kreativa yrkesområden.

Ett kulturliv för alla konst

Ett kulturliv för alla konst (EKFAK) är ett projekt som pågår under tre år och syftar till att etablera samverkansformer mellan region, kommuner och civilsamhälle för att gemensamt arbeta med konst och främja kreativa näringar.

Ett kulturliv för alla konst


Kontakt

Bild på Maria Lindgren;

Maria Lindgren

Kulturutvecklare
021 - 17 38 26

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor