Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Ett kulturliv för alla konst

Vi vill stärka konstnärligt arbete och konsten som kulturform i Västmanland.

Vårt uppdrag

Ett kulturliv för alla konst (EKFAK) pågår under tre år och syftar till att etablera samverkansformer mellan region, kommuner och civilsamhälle för att gemensamt arbeta med konst och främja kreativa näringar. EKFAK drivs av Region Västmanland i samarbete med Konstfrämjandet Västmanland med stöd av Statens kulturråd och samtliga kommuner i Västmanland

Målsättning

Målet är att få en breddad kompetens och förståelse för konstnärligt arbete och stärka konsten som kulturform i Västmanland. Vi kommer också arbeta för att stärka möjligheterna för professionellt verksamma konstnärer och skapa fler platser för samtida konst.

I projektet är barn och unga är en prioriterad målgrupp och det finns fyra fokusområden:

• eget skapande
  • möte med samtida konst
  • kommunspecifika områden
  • utveckla stråk fysiskt och organisatoriskt

Open Call - Konstnärsresidens Strömsholms kanal 2020

Ekomuseum Art Space
Open Call - Konstnärsresidens Strömsholms kanal 2020

Ekomuseum Art Space 2020 genomförs inom projektet Ett kulturliv för alla - Konst i samverkan mellan; Fagersta, Hallstahammar och Surahammars kommuner, Strömsholms kanal AB och Ekomuseum Bergslagen.

Residensvistelsen består av; en resa, en residensplats och en presentation i form av en tillfällig installation på tre platser. Vistelsen börjar med en 7 dagars båttur genom Västmanland längs Strömsholms kanal. Resan startar i Borgåsund 2020-06-30 och avslutas i Fagersta 2020-07-06.

Utvalda konstnärer
Nu har Neringa Stjernman och David Molander utsetts till residenskonstnärer i Ekomuseum Art Space 2020 och får tillbringa sommaren i den unika kulturhistoriska miljö som slussar och omgivning utgör längs Strömsholms kanal.
Läs mer om konstnärerna

Bild på Maria Lindgren;