Till innehåll
Region Västmanland logotyp Region Västmanland logotyp
Utveckla Västmanland
Region Västmanland

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Glada ungdomar med studentmössor på huvudena.

#jagmed

Projektet #jagmed syftade till att minska andelen ungdomar som hoppar av eller inte fullföljer sin gymnasieutbildning med godkända resultat. Projektet var ett samverkansprojekt i Östra Mellansverige finansierat av Europeiska socialfonden (ESF).

Projektbeskrivning

Västmanland ingick i projektet som ett av fem län tillsammans med Östergötland, Örebro, Sörmland och Uppsala. I Västmanland har projektet bedrivits av Region Västmanland och samtliga kommuner; Arboga, Fagersta-Norberg- Skinnskatteberg, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Sala, Surahammar och Västerås. Projektet startade i september 2015 och avslutades 31 december 2018. Under projektperioden träffades runt 300 ungdomar. Verksamheten som byggdes upp mötte ungefär 3 000 unga med risk att inte nå gymnasiebehörighet eller som hade gjort ett avbrott från gymnasiet.

Simons berättelse

Filmen om Simon speglar ungdomarnas berättelser om orsaken till avbrott från gymnasiet.

Resultatet – nya arbetsmetoder

Nya arbetsmetoder för att minska avhopp från gymnasieskolan

Delprojekten i Västmanland har i huvudsak arbetat med två inriktningar, den ena handlar om att utveckla arbetsmetoder inom det kommunala aktivitetsansvaret, arbeta förebyggande för att minska avhopp från gymnasieskolan och den andra om att förebygga insatser inom grundskolan.

I ett samlat grepp prövas nya metoder för att ge alla ungdomar en möjlighet att nå en godkänd gymnasieexamen. Projekten har bland annat arbetat med tidiga insatser, förstärkt studie- och yrkesvägledning och förbättringar inom det kommunala aktivitetsansvaret. Länets bidrag har också varit att skapa en plattform för gemensamt lärande i och mellan deltagande kommuner och övriga län i projektet.


Kontakt

Bild på Charlotta Larspers;

Charlotta Larspers

Projektledare län

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor