Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Par håller armkrok

Social välfärd och omsorg

Verksamhetsområdet Social välfärd och omsorg ska stödja politiken med väl förankrade underlag/kunskaper inom prioriterade områden. Det gäller både den Regionala strategiska beredningen samt de politiska samverkansgrupperna Äldre respektive Barn och Unga.

Att stödja samverkan mellan kommunerna och regionens hälso- och sjukvård i strategiska utvecklingsfrågor är en annan huvuduppgift för verksamheten Samverkan sker i regionala chefsgrupper och nätverk med olika verksamhetsföreträdare, den sker även med statliga myndigheter, nationella nätverk, intresse-, patient- och brukarorganisationer etc.

I arbetet ingår bland annat:

  • Omvärldsbevakning, varav en viktig del är bevakning av aktuell forskning och goda exempel avseende införande av en evidensbaserad praktik samt kanalisering och dialog via respektive regionalt chefsnätverk.
  • att sprida kunskap och erfarenheter från den nationella nivån till den regionala och lokala nivån och vice versa
  • utvecklingsarbete genom att leda eller medverka i projekt
  • att genomföra utredningar, kartläggningar och utvärderingar

Följande områden är fokus i samverkans- och utvecklingsarbetet: psykisk hälsa, barn, unga och äldre som är i behov av insatser från både kommunen och hälso- och sjukvården, personer med funktionsnedsättning, missbruks- och beroendevård samt specifika hälso- och sjukvårdsfrågor.


Kontakt

;

Ann Tjernberg

Verksamhetschef
021-48 18 255

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor